15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

„Koronu su stvorili pokvareni i zli ljudi – kakvi šišmiši, kakve pijace“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Korona virus i sport u Srbiji

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković pričao je o sportu u našoj zemlji, ali i aktuelnoj situaciji sa koronavirusom.
On je svoj drugi mandat na čelu OKS počeo nedavno.

Pandemija koronavirusa odložila je Olimpijske igre za sledeću godinu, a Maljković ima zanimljivo stanovište po ovom pitanju, odnosno nastanku Covida-19.

„Ubeđen sam da je virus stvoren potajno, da su ga napravili trojica ili četvorica pokvarenih ljudi, zli „genijalci“ sa velikim kapitalom iza leđa i sa namerom da sruše čovečanstvo. Kakva pijaca, kakvi šišmiši, kakva korona… Pre nekoliko meseci sam rekao da će se vakcina pojaviti odmah posle američkih izbora i pogodio sam“, rekao je Maljković za „Večernje novosti“.

- Advertisement -

Maljković kaže da mu se nekoliko puta u karijeri desilo da se odlože takmičenja, utakmice.

„Prva anegdota je s početka moje karijere u novobeogradskom Radničkom. Dočekali smo tuzlansku Slobodu u Hali sportova i pored glave mi je proletela neka tepsija, poslužavnik. Meč je odmah bio prekinut. Zatim, tokom rata u Zalivu, kao trener Barselone sam putovao sa ekipom na meč Evrolige sa Makabijem u Tel Aviv, iako su svi procenili da je to sulud potez. Dok sam trenirao Unikahu, bile su velike poplave u Španiji, pa sam vrlo dobro kroz sve ove godine shvatio šta znači termin „vis major“. Međutim, ovakva vrsta više sile je nezabeležena u novijoj istoriji čovečanstva i to nas je sve prilično usporilo.“

O sportu u Srbiji…

- Advertisement -

„Sport u Srbiji je dobro, hvala na pitanju! Imamo u perspektivi troje sjajnih naslednika Novaka Đokovića. Odbojka nam je jedna od prvih briga, jer moramo da radimo na novoj generaciji momaka i devojaka koji dolaze posle velikih šampiona. Ponosni smo na mladu bacačicu koplja Adrijanu Vilagoš. Boks je krenuo krupnim koracima napred. Želimo da rukomet vratimo na staze stare slave i da konstantno pomažemo, uslovno rečeno, malim sportovima. To su neke dobre stvari.“

Maljković je zaključio da se sve manji broj mladih bavi sportom i to je ozbiljan problem.

- Advertisement -
SourceB92
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti