KORONA SE ŠIRI: Virus u 14 ustanova socijalne zaštite! Izbori bezbedni?

Obavezno pročitajte

Korona se širi

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji korona virusom su inficirana 123 korisnika i 34 zaposlena – koliko je bilo i u ponedeljak, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa korona potvrđeno je u 14 ustanova.

- Advertisement -

To su: Gerontološki centar Beograd, centar u Knjaževcu i „Jelenac“ u Aleksincu, kao i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Inficiranih od korone ima i u domovima za smeštaj odraslih i starijih „Stara pruga“ na Umci, „Doživeti stotu“, „Nada“, „Miljakovački vinogradi“ i „Holiday house lux“ u Beogradu, „Gardoš“ u Zemunu kao i u domu „Mass Green House“ u Petrovaradinu.

korona,

Medju ustanovama u kojima je potvrđeno prisustvo virusa su i domovi za smeštaj odraslih i starijih osoba „Radost“ i „S.Nikola“ u Negotinu.

Do danas je od infekcije izlečeno 518 korisnika i 192 zaposlena u ustanovama socijalne zaštite.

Ministarstvo je ponovilo da su u izolaciji korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa, a na posao ne dolaze zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ta opasnost, već su u kućnoj izolaciji.

Ministarstvo je navelo da, na osnovu rešenja o zabrani rada, uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih više ne pružaju domovi „Doživeti stotu“ u Beogradu, „Stara pruga“ na Umci i „Radost“ u Negotinu.

SourceEspreso

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu