19.7 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

KORONA DIKTATURA: Ko odbije vakcinu, ne može u gradski prevoz!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Građanima Francuske, koji budu odbili da prime vakcinu protiv novog virusa korona, preti zabrana ulaska u gradski prevoz. To je samo jedno od ograničenja koje predviđa novi nacrt zakona o uvođenju kontroverznog „zelenog pasoša“ koji će se naći pred parlamentom, a koji opozicija naziva zdravstvenom diktaturom.

Nacrt zakona, koji je podržao francuski premijer Žan Kasteks, predlaže da se onima koji ne mogu da dokažu da su negativni na virus korona, ili koji se nisu vakcinisali, „zabrane određene aktivnosti i pristup gradskom prevozu ili drugim lokacijama“.


Opozicija u Francuskoj oštro je osudila nacrt zakona, pre svega partija Nacionalnog okupljanja (bivšeg Nacionalnog fronta), čiji je lider Marin le Pen.

- Advertisement -

Portparol stranke Sebastijan Šenu optužio je vladu da planira da, kako je rekao, zdravstvenu diktaturu, dok Marin le Pen ocenjuje da su predložene mere u osnovi totalitarne.
I Republikanska partija desnog centra smatra da je „nezamislivo da će zvaničnici prigrabiti svu moć da suspenduju slobode ljudi bez parlamentarne kontrole“.

Te optužbe odbacili su zvaničnici partije francuskog predsednika Emanuela Makrona, navodeći da cilj zakona nije uvođenje autoritarne zdravstvene države.

Inače, nekoliko nedavno sprovedenih anketa pokazale su da više od 50 odsto Francuza nema nameru da se vakciniše.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti