16.5 C
Belgrade
nedelja, 27 septembra, 2020

„KORISTE VANREDNU SITUACIJU“: Naseljavaju migrante u Banat (VIDEO)

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevareCrnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...

Meštani banatskog sela Delibilato, spontano su se okupili juče na protestu protiv odluke Komesarijata za izbeglice, da migrante sa Bliskog Istoka, naseli u Školsko-rekreativni centar Čardak u Deliblatskoj peščari.

Oko 500 meštana, je bez obzira na kriznu situaciju i mere vlade Republike Srbije izrazilo protest na ovu odluku, a okupljanje je trajalo od 7 ujutru do 15 časova popodne.

- Advertisement -

-Čuli smo da hoće da nasele 380 lica, neki pričaju i više, to je ogroman broj s obzirom da kod nas u selu ima oko hiljadu stanovnika, a ni okolna sela ne stoje bolje sa brojem ljudi.-priča za naš portal, meštanin ovog banatskog sela.

I ističe da znaju sa kakvim problemima se suočavaju lokalni žitelji u sredinama u kojima su već naselili migranete, od krađa pa do uznemiravanja građana.

-Ne smetaju nama izbeglice, boravile su u tom centru, izbeglice iz Bosne i Hrecegovine i Hrvatske, niti nam smeta da se objekti koriste i u drugu namenu, zašto tu ne bude karantin dok traje kriza, spremni smo da naše građane koji dolaze iz inostranstva i u kuće primimo, ukoliko je neophodno. Plašimo se za bezbednost i zato ne želimo migrante u našem selu-završava ovaj meštanin i dodaje da izražava sumnju da vlasiti namerno kiriste situaciju i vanredno stanje da bi naselili migrante.

"KORISTE VANREDNU SITUACIJU": Naseljavaju migrante u Banat (VIDEO) 1
Školsko-rekreativni centar „Čardak“
- Advertisement -

Kako izveštava Pančevo Siti, prestavnici lokalnih vlasti su podržali meštane i usprotivili se odluci o naseljavanju migranata, i traže od porajinskih institucija da to povuku.

Prema njihovim izvorima pokrajina je naredbu o naseljavanju donela na predlog Komesarijata za izbeglice. Takođe, kako navode, ovo državno telo je navodno još 20. marta sa „Vojvodinašumama” sklopilo sporazum o ustupanju na upravljanje Vojsci Srbije čitavog kompleksa „Čardaka”.

-Taj centar će poslužiće za adekvatan smeštaj nekoliko stotina migranata, kako bi se rasteretili migrantski centri u Vojvodini, a njegov karakter je izrazito privremen i trajaće najduže dva meseca posle ukidanja vanrednog stanja- rekao je Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije, a preneo Tanjug.

I ZAPOSLENI STRAHUJU

- Advertisement -

Zaposleni radnici u ŠRC „Čardak“, njih tridesetak, uplašeno je za svoju egzistenciju. Ne postoje druga adekvatna radna mesta na koja bi ih mogli prebaciti u „Vojvodinašume, a nisu sigurni da će Komesarijat želeti da ih preuzme.

Kako su pojedini lokalni mediji izveštavali radnici su takođe u strahu, jer svakodnevno čitaju iskustva medicinskog i drugog osoblja koje je radilo sa njima, kao i o učestalim napadima na građane.

Novi protest zakazan je za danas u četvrtak u 10 časova.


- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

SRĐA JANKOVIĆ: Uvodi se zabrana kretanja U SRBIJI?

Janković o situaciji u SrbijiSrđa Janković je komentarišući to što je u Srbiji još uvek relativno kontrolisana situacija i...

TRAMP: Vučić se sa Hotijom ljubio nakon sporazuma u Beloj kući

Tramp o sporazumuAmerički predsednik Donald Tramp na predizbornom skupu u Midltaunu, u Pensilvaniji osvrnuo se i na sprorazum...

SRBI ĆE MOĆI DA BIRAJU KOJU ĆE VAKCINU DA PRIME: Najnovija vest obišla je celu zemlju, evo šta je u opticaju

Vakcina koju Srbija bude uvezla i koju kao država budemo preporučili biće sasvim sigurno bezbedna.

UŽIVO: Rat u Nagorno-Karabahu – mrtvih na obe strane; Rusija i Turska …

Rat buktiVlada Jermenije proglasila je ratno stanje zbog eskalacije situacije u Nagorno-Karabahu. Premijer Jermenije Nikol Pašinjan kaže da...

SZO UKIDA STARU VERU: Novi Vatikan i BOG koji ima sva rešenja! EVO ŠTA SE RADI!

SZO se igra BogaNestala je stara vera, pojavila se nova. Nevidljivi, a svudaprisutni virus zamenio je nevidljivog, svudaprisutnog...