0.9 C
Belgrade
петак, 3 априла, 2020

„KORISTE VANREDNU SITUACIJU“: Naseljavaju migrante u Banat (VIDEO)

Obavezno pročitajte

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako bi...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih zemalja.

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...

Meštani banatskog sela Delibilato, spontano su se okupili juče na protestu protiv odluke Komesarijata za izbeglice, da migrante sa Bliskog Istoka, naseli u Školsko-rekreativni centar Čardak u Deliblatskoj peščari.

Oko 500 meštana, je bez obzira na kriznu situaciju i mere vlade Republike Srbije izrazilo protest na ovu odluku, a okupljanje je trajalo od 7 ujutru do 15 časova popodne.

-Čuli smo da hoće da nasele 380 lica, neki pričaju i više, to je ogroman broj s obzirom da kod nas u selu ima oko hiljadu stanovnika, a ni okolna sela ne stoje bolje sa brojem ljudi.-priča za naš portal, meštanin ovog banatskog sela.

I ističe da znaju sa kakvim problemima se suočavaju lokalni žitelji u sredinama u kojima su već naselili migranete, od krađa pa do uznemiravanja građana.

-Ne smetaju nama izbeglice, boravile su u tom centru, izbeglice iz Bosne i Hrecegovine i Hrvatske, niti nam smeta da se objekti koriste i u drugu namenu, zašto tu ne bude karantin dok traje kriza, spremni smo da naše građane koji dolaze iz inostranstva i u kuće primimo, ukoliko je neophodno. Plašimo se za bezbednost i zato ne želimo migrante u našem selu-završava ovaj meštanin i dodaje da izražava sumnju da vlasiti namerno kiriste situaciju i vanredno stanje da bi naselili migrante.

Školsko-rekreativni centar „Čardak“

Kako izveštava Pančevo Siti, prestavnici lokalnih vlasti su podržali meštane i usprotivili se odluci o naseljavanju migranata, i traže od porajinskih institucija da to povuku.

Prema njihovim izvorima pokrajina je naredbu o naseljavanju donela na predlog Komesarijata za izbeglice. Takođe, kako navode, ovo državno telo je navodno još 20. marta sa „Vojvodinašumama” sklopilo sporazum o ustupanju na upravljanje Vojsci Srbije čitavog kompleksa „Čardaka”.

-Taj centar će poslužiće za adekvatan smeštaj nekoliko stotina migranata, kako bi se rasteretili migrantski centri u Vojvodini, a njegov karakter je izrazito privremen i trajaće najduže dva meseca posle ukidanja vanrednog stanja- rekao je Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije, a preneo Tanjug.

I ZAPOSLENI STRAHUJU

Zaposleni radnici u ŠRC „Čardak“, njih tridesetak, uplašeno je za svoju egzistenciju. Ne postoje druga adekvatna radna mesta na koja bi ih mogli prebaciti u „Vojvodinašume, a nisu sigurni da će Komesarijat želeti da ih preuzme.

Kako su pojedini lokalni mediji izveštavali radnici su takođe u strahu, jer svakodnevno čitaju iskustva medicinskog i drugog osoblja koje je radilo sa njima, kao i o učestalim napadima na građane.

Novi protest zakazan je za danas u četvrtak u 10 časova.


- Advertisement -

još članaka

Ostavite komentar

- Advertisement -
loading...

Najnovije vesti

Tviter ugasio 8.558 SNS naloga

Društvena mreža Tviter saopštila je da su njeni timovi za proveravanje autentičnosti korisnika ugasili 8.558 naloga koji su, po njihovim rečima, bili...

EVROPSKA KOMISIJA: Hapšenje Ane Lalić je zabrinjavajuće

Povodom hapšenja novinarke Nova.rs Ane Lalić oglasila se i portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez ističući da ovaj potez zabrinjujuć.

VUČIĆ UVEO NOVE MERE: Podužen policijski čas, zabranjeno okupljanje više od dvoje ljudi!

Očekujemo u naredna 72 sata ubrzanje u smislu broja zaraženih, nažalost za očekivati je i porast broja smrtnih slučajeva, ovo nije predviđanje,...

NEPOSLUŠAN SVEŠTENIK SUSPENDOVAN: Kaljao ugled SPC, pričao o vanzemaljcima i podržavao Darvina

Srpska pravoslavna crkva, nedavno je navršila 800 godina od svoje autokefalnosti, da bi kao organizacija uspela da odoleva i opstaje kroz vekove...