Kopaonik bez struje ceo dan, turisti se smrzavaju

Obavezno pročitajte

Na Kopaoniku je došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom zbog čega su mnogi hoteli, ali i privatni smeštaji ostali bez grejanja. Kako je za portal Nova.rs ispričao jedan turista, situacija je dramatična, jer se gotovo ceo Kopaonik greje na struju.

“Struje nema od juče, grejanje je stalo, a koliko je stvar ozbiljna, shvatili smo tek kad smo se vratili sa staze u ledene sobe. Deca mi bukvalno cvokoću od hladnoće, a niko ne može da nam kaže zašto je došlo do nestanka struje, ni kada će struja biti ponovo uključena”, ispričao je za Nova.rs jedan turista.

Kako nezvanično saznajemo, do kolapsa u snabdevanju električnom energijom najverovatnije je došlo zbog preopterećenosti mreže.

- Advertisement -

“Poslednjih godina, Kopaonik se dosta izgradio, pa je sasvim izvesno da trafo-stanice ne mogu da izdrže toliku potrošnju. Čuli smo da je je jedan deo dobio struju oko 15 sati, dok je većinski i dalje bez grejanja, a sad i bez svetla”, dodaje naš sagovornik.

Na sajtu Elektroprivrede Srbije danas nije bilo najava isključenja na Kopaoniku, pa se pretpostavlja da je došlo do iznenadog kvara.

Ekipa Nova.rs pokušala je da dobije komentar iz Elektrodistribucije u Raški, ali je telefon bio neprekidno zauzet.

Sourcenova.rs

Ostavite komentar

Najnovije objave

MIROLjUB MILANOV KONTROVERZNI UČESNIK EMISIJE „PROVODADžIJA“ NA METI FEHLINGERA I STOJKOVIĆA

Nakon skandaloznih internet objava funkcionera EU Gunter Fehlingera (Gunther Fehlinger), našoj redakciji je obratio Miroljub Milanov iz Niša, koji...

Još priča na sličnu temu