KONOVO LUDILO: Zabraniti kretanja, da se ide samo do prodavnice!

Obavezno pročitajte

Treba razmišljati o zabrani kretanja u nekom obliku, da se nešto skrati, da se ide samo do prodavnice, rekao je epidemiolog Predrag Kon govoreći o trenutnoj situaciji sa virusom korona u Srbiji.
Kon je naveo da je potrebno da se nose maske, jer je „nošenje maske efikasnije od svake vakcine“.


„Za sada nije opcija vanredno stanje. Mi ne možemo da odustanemo ako je neophodno da uvedemo vanredno stanje“, rekao je dr Predrag Kon za „Kurir TV“, prenosi „Blic“.

On je istakao da je Krizni štab veoma zabrinut.

kon
- Advertisement -

„Mi vidimo da se preporuke nikada ne poštuju i to je nešto što nas čini vrlo frustriranim. Mi smo vrlo zabrinuti, to je teška zabrinutost, nije strah. Nikog ne želimo da ograničavamo, ali želimo da sprečimo smrtni ishod“, istakao je on.
Kon je istakao da bi „da se on pita, uveo obavezno nošenje maski“ i to bi zaoštrio do mogućnosti koje može ova zemlja.

„Moramo sprečiti nedodirljivost onih koji se ponašaju kao da ničega nema i to sankcijama. Ništa ne možemo uraditi bez vanrednog stanja“, rekao je dr Kon.

Dodao je kako bi „unapred predvideo kad je potpuna zabrana kretanja i kada je potpuno neprihvatljivo da se ljudi sastaju“.

„Ovo nije šala, ovo je treći talas i to pred zimu kada je najveći potencijal virusa. Mislim da se to nikada nije čulo i mislim da se ni sada ne razume da je snaga najveća sada“, zaključio je on.

SourceBlic RS.

Ostavite komentar

Najnovije objave

FILMSKI DEBI AKADEMIKA MRĐANA BAJIĆA

Dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Mrđan Bajić, inače jedna od najvećih uzdanica odlazećeg predsednika SANU Vladimira...

Još priča na sličnu temu