KONGRES IZGLASAO: Tramp u vojnim akcijama dobija ograničenja

Obavezno pročitajte

Dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju koja ima za cilj da ograniči ovlašćenja predsednika SAD Donalda Trampa da pokrene vojne akcije protiv Irana, nekoliko dana pošto je naredio ubistvo komandanta iranske elitne jedinice Kasima Sulejmanija.

- Advertisement -

Sa 224 glasa za i 194 protiv, uglavnom u skladu sa strankama, juče je potvrđena duboka podela u Kongresu između demokrata, koji su optužili Trampa da se ponašao nepromišljeno i glasali za rezoluciju, i Trampovih kolega republikanaca, koji snažno podržavaju predsednika, javio je sinoć Rojters.

kapitol hil vasington amerika

EPA (Michael Reynolds)

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi prethodno je najavila da će se glasanje održati jer su pojedini članovi Kongresa zabrinuti zbog toga što Trampova administracija nije razmatrala strategiju i odluke tokom brifinga s poslanicima, preneo je Rojters.

Nensi Pelosi je u saopštenju navela da je ubistvo Sulejmanija, koje je izvela Trampova administracija, ugrozilo američke vojnike, diplomate i druge, „rizikujući ozbiljnu eskalaciju tenzija u odnosima sa Iranom“, navodi Si-En-Bi-Si.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu