14 C
Belgrade
subota, 25 septembra, 2021

KONAČNO: Pokrenut postupak protiv Željka Mitrovića zbog ozoniranja krvi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) doneo je odluku da se pokrene postupak protiv vlasnika televizije Pink, zbog scena ozoniranja krvi u programu uživo na toj televiziji.

Kako je za list Danas rekao novoizabrani član REM-a Slobodan Cvejić, dalji ishod postupka protiv Željka Mitrovića videće se nakon sazivanja redovne sednice, kojoj mora da prisustvuje i druga strana da se o tome izjasni, nakon čega će i Savet raspravljati i doneti konačnu odluku.

- Advertisement -

„Ovo nije moj stav, mislim da je i ovim postignuto mnogo. Pokretanje postupka će dobiti na značaju tek ako bude izrečena mera protiv TV Pink. A ovakve odluke umnogome uvek zavise od sastava Saveta, i stavova njegovih članova“, naveo je on.

Cvejić je, sa koleginicom Juditom Popović podržao građansku inicijativu za izmene i dopune Zakona o elektronskim medijima, koje predviđaju ograničavanje emitovanja rijaliti programa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, na termin od 23 časa do 6 sati ujutru i tri sata tokom dana.

„Nisam za potpuno ukidanje te vrste programa, ne možete da ukinete rijaliti koji postoji svuda u svetu već 40 godina kao tip emisije. Istovremeno, REM nema ulogu cenzora, on bi samo trebalo da bude zaštitnik interesa javnosti“, kazao je Cvejić.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, REM može da izrekne opomenu, koja se nigde ne knjiži i „zapravo nema implikacije“, zatim upozorenje koje se beleži i dodao je da ukoliko se u kratkom roku učini isti prekršaj, on povlači sledeću sankciju, koja je zabrana emitovanja programa i konačno oduzimanje dozvole.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti