KONAČNO: Pokrenut postupak protiv Željka Mitrovića zbog ozoniranja krvi!

Obavezno pročitajte

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) doneo je odluku da se pokrene postupak protiv vlasnika televizije Pink, zbog scena ozoniranja krvi u programu uživo na toj televiziji.

Kako je za list Danas rekao novoizabrani član REM-a Slobodan Cvejić, dalji ishod postupka protiv Željka Mitrovića videće se nakon sazivanja redovne sednice, kojoj mora da prisustvuje i druga strana da se o tome izjasni, nakon čega će i Savet raspravljati i doneti konačnu odluku.

- Advertisement -

„Ovo nije moj stav, mislim da je i ovim postignuto mnogo. Pokretanje postupka će dobiti na značaju tek ako bude izrečena mera protiv TV Pink. A ovakve odluke umnogome uvek zavise od sastava Saveta, i stavova njegovih članova“, naveo je on.

Cvejić je, sa koleginicom Juditom Popović podržao građansku inicijativu za izmene i dopune Zakona o elektronskim medijima, koje predviđaju ograničavanje emitovanja rijaliti programa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, na termin od 23 časa do 6 sati ujutru i tri sata tokom dana.

„Nisam za potpuno ukidanje te vrste programa, ne možete da ukinete rijaliti koji postoji svuda u svetu već 40 godina kao tip emisije. Istovremeno, REM nema ulogu cenzora, on bi samo trebalo da bude zaštitnik interesa javnosti“, kazao je Cvejić.

Prema njegovim rečima, REM može da izrekne opomenu, koja se nigde ne knjiži i „zapravo nema implikacije“, zatim upozorenje koje se beleži i dodao je da ukoliko se u kratkom roku učini isti prekršaj, on povlači sledeću sankciju, koja je zabrana emitovanja programa i konačno oduzimanje dozvole.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu