понедељак, 17 фебруара, 2020

KONAČNO DOBRE VESTI ZA NOVČANIKE Od Nove godine u BiH jeftiniji plin

Predlažemo

Sabor podrške za odbranu srpskih svetinja i u Čikagu

Sabor podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori pod sloganom „Ne damo svetinje“ biće održan u Čikagu...

ŠEŠELJI: Suspendovani i psuju majke svima

Vojislav Šešelj je posle gomile uvredljivih i prostačkih komentara i uvreda na tviteru konačno zaradio suspenziju naloga na...

FRANCUSKA: Tri godine zatvora ako političar zaposli člana porodice

Francuski parlament usvojio je zakon o moralnosti političkog života, kojim se zabranjuje političarima da zapošljavaju članove svojih...

Uprava BH-Gasa uputiće sledeće sedmice Nadzornom odboru predlog za smanjenje cene plina u BiH uz detaljne izračune koliko bi to smanjenje trebalo iznositi. Niža cena plina biće od Nove godine.

Kako je rekao direktor Jasmin Salkić, već se radi na planu poslovanja za 2020. godinu u kojem je planirano sniženje zbog smanjenja cena nafte i naftnih derivata.

– Ministar Nermin Džindić je poslao upit zbog brige za građane, ali i s ekološkog aspekta. Već u narednoj sedmici šaljemo dokument s izračunima, a onda ćemo se konsultovati s ministrom i obavestiti javnost – rekao je Salkić.

Podsećanja radi, plin je poskupio za 29,29 odsto od 1. maja ove godine. Iz Vlade FBiH tada je saopšteno kako je odluka donesena ceneći troškove nabavne cene, trenutnu poziciju BH-Gasa d.o.o. Sarajevo, te strateške projekte uz razmatranje svih aspekata poslovanja ovog društva.

Direktor BH-Gasa rekao je tada kako je povećanje isključivo zasnovano na porastu cena nafte i naftnih derivata u 2018. godini, a da je sledom toga došlo do direktnog povećanja ruske nabavne cene gasa, piše Klix.

Takođe, tada je navedeno kako se BH-Gas počeo suočavati s enormnim gubicima na razlici između nabavne i prodajne cene gasa, koji su u mesecu januaru na dnevnoj bazi iznosili otprilike 80.000 KM.

SourceBlic
- Advertisement -

Ostavite komentar

FansLike
FollowersFollow

Najnovije

CRNA GORA: Evo kako je nastala

Nićifor Dučić je bio istoričar, dobrovoljački komandant i kaluđer. Rođen je 1832. u Lugu na Trebišnjici pored...

BOŽJE ČUDO: Svešteniku ćerka umrla na rukama, a onda su krenula čuda

Ćerka je u mom naručju počela da se guši. Snažno je mahala rukama i nogama, disanje se zaustavilo i ona je umrla....

PROVOKACIJA: Zastava OVK osvanula u Skupštini

Nove privremene vlasti u Prištini proslavile su, svečanom sednicom skupštine, 12. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv .Kosova, uz zastavu OVK.

MONSTUROZNA PORUKA UPUĆENA VUČIĆEVOM DETETU! Oštre reakcije javnosti nakon napada (FOTO)

Sibin Vukadinović, saradnik Boška Obradovića uputio je niz uvreda na račun porodice predsednika Srbije Sibin Vukadinović, neguje govor mržnje...

SRBI PROVELI DVE NEDELJE U KARANTINU: Evo sa kakvim problemom su se susretali

Na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ večeras je, nešto pre ponoći, doputovalo četvoro državljana Srbije, koji su evakuisani iz kineskog Vuhana. Oni su...
- Advertisement -
loading...