KONAČNO DOBRE VESTI ZA NOVČANIKE Od Nove godine u BiH jeftiniji plin

Obavezno pročitajte

Uprava BH-Gasa uputiće sledeće sedmice Nadzornom odboru predlog za smanjenje cene plina u BiH uz detaljne izračune koliko bi to smanjenje trebalo iznositi. Niža cena plina biće od Nove godine.

Kako je rekao direktor Jasmin Salkić, već se radi na planu poslovanja za 2020. godinu u kojem je planirano sniženje zbog smanjenja cena nafte i naftnih derivata.

- Advertisement -

– Ministar Nermin Džindić je poslao upit zbog brige za građane, ali i s ekološkog aspekta. Već u narednoj sedmici šaljemo dokument s izračunima, a onda ćemo se konsultovati s ministrom i obavestiti javnost – rekao je Salkić.

Podsećanja radi, plin je poskupio za 29,29 odsto od 1. maja ove godine. Iz Vlade FBiH tada je saopšteno kako je odluka donesena ceneći troškove nabavne cene, trenutnu poziciju BH-Gasa d.o.o. Sarajevo, te strateške projekte uz razmatranje svih aspekata poslovanja ovog društva.

Direktor BH-Gasa rekao je tada kako je povećanje isključivo zasnovano na porastu cena nafte i naftnih derivata u 2018. godini, a da je sledom toga došlo do direktnog povećanja ruske nabavne cene gasa, piše Klix.

Takođe, tada je navedeno kako se BH-Gas počeo suočavati s enormnim gubicima na razlici između nabavne i prodajne cene gasa, koji su u mesecu januaru na dnevnoj bazi iznosili otprilike 80.000 KM.

SourceBlic

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu