24.8 C
Belgrade
ponedeljak, 26 jula, 2021

KONAČNO DIGNUT GLAS: Srbija je kolonija, poslanici rade u ime stranih interesa i lobija!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Evropska mreža Srbije najoštrije osuđuje niz izmena zakona daleko od očiju javnosti i sa ciljem potpunog urušavanja prava građana. Imajući u vidu da se ne zna ko inicira izmene zakona, zašto i šta se time želi postići, čime se ne poštuju nužni zakonski preduslovi za proceduru izmene i dopune zakona, neophodno je zaustaviti sve procese izmena do ispunjenja preduslova za iste.Bankarski kreditBankarski kredit

– Znajući da još traje postupak za povlačanje nacrta zakona o parničnom postupku, danas smo saznali da su tri poslanika SNS-a predložila autentično tumačenje odredbi zakona o zaštiti potrošača, o zaštiti korisnika finansijskih usluga i o obligacionim odnosima koji nisu motivisani stvarnim potrebama otklanjanja nejasnoća u primeni tih akata.

Način na koji je to učinjeno, izaziva opravdanu sumnju da su se poslanici podredili interesu moćnih društvenih grupa, koji su direktno suprotni interesima građana, posebno siromašnih, veoma svesno postupajući nemarnno, što je nedopustivo. Duboko zabrinjava netransparentno postupanje, gotovo sakriveno od očiju javnosti, koje jeste u direktnoj suprotnosti sa samom suštinom instituta autentičnog tumačenja, čime se zloupotrebljava i ustavno-pravni mehanizam.

U situaciji kada su građani već izloženi zanemarivanju zakona, što je u praksi preraslo u običajno pravo od strane javnih preduzeća, banaka, pa čak i institucija suda, ukidanje prava siromašnog a time i slobodan pristup sudu, ovim činom se eliminiše obaveza svih navedenih organizacija u procesu da ispoštuju osnovna prava građana i to retroaktivno. Poslanici, skupštinski odbor i čitav skupštinski sastav se ovim činom proglašavaju potpuno nekopetentnim, stavljajući se otvoreno na stranu interesnih lobija, što za posledicu ima jasan akt protiv građana Srbije.

Opravdano strepimo da ulazimo u teror državnih činovnika i interesnih grupacija, što nas potpuno udaljava od Evrope i svih standarda u interesu građana čime se ukida svaka šansa za modernizaciju Srbije. Uvod u potpunu obespravljenost građana Srbije u 21 veku, od strane poslanika koji trebaju biti servis građana a nisu, jeste presedan kome se oštro protivimo, jer ukazuje na opasnu stranputicu kojom društvo Srbije, nikako ne sme ići – kaže se u saopštenju Evropske mreže Srbije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti