KONAČNA ODLUKA: Na završnom turniru će biti odlučen šampoion!

Obavezno pročitajte

MADRID – Košarkaška liga Španije planira da završi sezonu tako što će se ogranizovati finalni turnir na kom će učestovati 12 ekipa, prenosi Marka.

Čelnici ACB lige odobrili su predlog da se preostali deo takmičarske sezone odigra po jedinstvenom turnir sistemu čiji se početak očekuje za 15. jun! Madridska Marka javlja da je posle sednice Skupštine ACB lige aminovan predlog, gde će se dvanaest učesnika naći na istom mestu. Pitanje šampiona najjače evropske lige biće određeno po sistemu podele timova u dve grupe, posle čega slede polufinale i finale. Dakle, po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe obezbediće prolaz dalje.  

- Advertisement -
alt= Turnir
Na tom turniru naći će se dvanaest najboljih timova na sadašnjoj tabeli ACB lige – Barselona, Real Madrid, Saragosa, Tenerife, Bilbao, Andora, Unikaha, Valensija, San Pablo Burgos, Baskonija, Gran Kanarija i Obradoiro.

Međutim, još nije poznato gde će se taj turnir igrati. Posle predloga Gran Kanarije da Tenerife budu mesto odigravanja turnira, zahtev za domaćinstvo podnela je i Andora.

Kako je odlučeno na sastanku klubova, ove sezone neće biti ispadanja, što je zapravo neka vrsta nagrade za one koji neće igrati ovaj turnir. To znači da će Fuenlabrada i Estudijantes kao dva najslabije rangirana tima zadržati elitni status. Međutim, još nije odlučeno da li će biti promocije iz druge lige. Ako bi se to dogodilo, ACB liga imala bi 20 učesnika.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu