28.8 C
Belgrade
nedelja, 26 septembra, 2021

NAROD TRAŽI UJEDINJENJE: Zaustaviti dr Kona, zaštititi decu od segregacije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Najpre pozivamo dr Kona da povuče svoj bezumni predlog o odvajanju vakcinisane i nevakcinisane dece i odustane od sličnih poziva: razdvajanje, po bilo kojoj osnovi, karakteristika je drugih država i naroda.

Povodom sramnog predloga dr Predraga Kona o razdvajanju (segregaciji) vakcinisane i nevakcinisane dece starije od 12 godina, ponavljamo deo Apela Vladi Srbije protiv obavezne vakcinacije (objavljenog 4. decembra 2020. godine na „Stanju stvari“):

Naročito bi bilo nedopustivo, osim što bi bilo pravno neosnovano, prinudno vakcinisanje dece, kakvo je najavljivao bivši ministar prosvete, jer bi vodilo do njihovog dvostrukog traumatizovanja. Prvo zato što bi se oni morali nasilno odvojiti od roditelja i drugo zato što bi ih tada neki strani ljudi koji bi dobili privremeno starateljstvo nad njima, nasilno ubadali iglom.

- Advertisement -

Isto vredi i onlajn nastava za decu iz škole koja nisu vakcinisana. I takvi akti bi sigurno vodili traumatizovanju dece jer bi bili vezani sa fizičkom zabranom deci da uđu u objekat škole, ili, još gore, njihovim fizičkim izbacivanjem napolje, ako uopšte uspeju da u nju uđu.

Ovi zaključci posebno dobijaju na težini ako smo svesni da se suočavamo sa bolešću o kojoj toliko malo znamo da svaki ozbiljan stručnjak teško može da garantuje postojanje neke njene karakteristike. Samo jedna njena karakteristika je sigurna: ona će postati endemska bolest i mi ćemo morati da naučimo da živimo sa njom.

Pozivamo dr Kona da povuče svoj bezumni predlog i odustane od sličnih poziva na segregaciju: razdvajanje, po bilo kojoj osnovi, karakteristika je drugih država i naroda. Ako on to ne učini, pozivamo Vladu Srbije – pre nego se dr Kon doseti i „traka u boji“ za nevakcinisane – da obuzda maštu i strasti svog nameštenika. U slučaju da zakaže i Vlada Srbije, podsećamo institucije – ako ih u Srba još ima – da i rob nije bio diskriminisan već slobodan kad stupi na tlo Srbije. Na kraju ostaje poruka vladike Rada slobodnomislećim pojedincima: „Nada nema pravo ni u koga do u Boga i u svoje ruke“!

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti