19.8 C
Belgrade
sreda, 4 avgusta, 2021

KONA NA KOLAC: Grafit pretnje u Srbiji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ovaj grafit mržnje nalazi se samo nekoliko stotina metara od jedine novosadske kovid ambulante, koja se nalazi na Novom naselju i gde se dnevno pregleda više od 400 Novosađana, a vidljiv je svima koji prolaze Bulevarom Jovana Dučića.

Kako 021.rs piše, gradske službe su obaveštene o pojavi ovog grafita mržnje i očekuje se da ga antigrafit jedinica u okviru JKP „Gradsko zelenilo“ uskoro prekreči. Za sada nema informacija da policija istražuje ko je autor ovog grafita.

Podsetimo da je dr Kon kao jedan od istaknutijih članova Kriznog štaba često meta komentara na društvenim mrežama, a bilo je i više pretnji. Poslednji takav primer bio je pre dva dana kada, na snimku iz noćnog provoda, mladić preti dr Konu i vređa ga, dok se u pozadini vidi gužva i čuju povici i smeh drugih osoba.

- Advertisement -

Kon je na ovo odgovorio na svom Fejsbuk profilu:Predrag Kon FOTO: Printscreen

– Heroji, veseljaci, koji mi pretite preko društvenih mreža… Svoj bes okrenite protiv virusa i epidemije. Mene ostavite na miru da radim svoj posao. Napadajte virus, a ne mere koje ga usporavaju. Čuvajte zdravlje! NOSITE MASKE – napisao je tada Kon.

KONA NA KOLAC: Grafit pretnje u Srbiji! 1

.

- Advertisement -

Vučević: Grafit delo bolesnog pojedinca

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da ga je „duboko uznemirio uvredljiv grafit antisemitskog sadržaja protiv jednog od heroja našeg vremena, doktora Predraga Kona, i cele jevrejske zajednice“.

Vučević je najavio da će grafit ukloniti JKP „Čistoća“, a pozvao je nadležne da što pre utanove ko je odgovoran za taj vandalizam.Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Foto: Printscreen/YouTubeMiloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Foto: Printscreen/YouTube

Gradonačelnik Novog Sada je naveo da smatra da je to delo bolesnog pojedinca, koji na „ovako sraman način veliča totalitarni režim i holokaust, i to u Novom Sadu koji je pretrpeo ogromne žrtve od strane fašista i postao svetionik tolerancije i mirnog suživota“.

– Ta ljaga će pod hitno biti oprana sa novosadske fasade. Ali zahtevam od nadležnih organa da što pre ustanove ko je odgovoran za ovaj vandalizam. Apelujem i na celokupnu javnost da osudi ovakvo ponašanje, da ne dozvolimo nijedan takav atak na ljudsko dostojanstvo. Očekujem da budemo jedinstveni u tome, da branimo i čuvamo našu Srbiju od fašizma – naveo je Vučević.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti