-2.2 C
Belgrade
sreda, 26 januara, 2022

KON: Vanredno stanje ili vanredne mere?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kon o novonastaloj situaciji

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Predrag Kon izjavio je da je situacija vezana za epidemiju mnogo ozbiljnija nego što se očekivalo i da utvrđena strategija borbe nije uspela, zbog čega je potrebna nova.

Strategija se puno oslanjala na očekivanje da će tokom leta biti značajno smanjeno prenošenje virusa, ali se desilo suprotno. U Beogradu je situacija lošija nego u aprilu, rekao je Kon.

- Advertisement -

 Uz konstataciju da je virus preskočio prevetivnu barijeru i ušao u narod, Kon je ocenio da je potrebno izbegavati velikie skupove, pošto su to „mesta za superprenošenje“.

Kon je, gostujući u programu Televizije Prva, izjavio da je potrebno ažurirati podatke sa teritorije cele Srbije, pošto postoje razlike u podacima sa terena. Postoji zahtev da se uradi revizija tih podataka, rekao je Kon, navodeći da su najteže pogođeni Novi Pazar, Tutin i Sjenica.

Kon je izjavio da testova za utvrđivanje prisustva virusa ima, ali je pitanje da li ima dovoljno kapaciteta za njihovu obradu.

- Advertisement -

Uskoro treba da se vide efekti obaveze nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, rekao je Kon i dodao da je, ako se nastavi povećanje prenošenja virusa, moguće uvođenje vanrednog stanja ili vanrednih mera.

- Advertisement -
SourcePrva, N1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti