7.6 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

KON UDARIO NA PRAVOSLAVLJE: Kontrolisati one koji ĆE SLAVITI KRSNU SLAVU!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kon na prvoj

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio u Jutarnjem programu TV Prve da ne veruje da će se situacija s korona virusom uskoro smiriti i da će trajati nekoliko godina.

Prema njegovim rečima, trenutno je pod nadzorom 15.000 ljudi koji su se vratili s letovanja iz zemalja koje su označene kao kovid rizične, a dobra stvar u celom tom sistemu je, kako kaže, što je među njima nađeno i kovid pozitivnih ljudi.

- Advertisement -

– To je bitno ne samo za sada već i za kasnije, jer rano otkrivanje inficiranih i stavljanje u izolaciju glavni je vid borbe protiv korona virusa – rekao je, a na pitanje ima li dovoljno inspektora koji bi mogli da kontrolišu sve te ljude koji su se putem portala e-zdravlje javili, kaže da je to nemoguće.

KON,

– Međutim, kroz sistem koji je napravljen izvodljivo je – dodao je on.

Na pitanje očekuje li nas tokom jeseni i treći talas, on odgovara:

- Advertisement -

– Ako bismo ove mere striktno sprovodili i ako tako bude stalno, moguće je da izbegnemo treći talas, ali realnost nije takva. Ja ne mogu da kažem da ne očekujemo da u oktobru dođe do porasta obolelih – kaže član Kriznog štaba.

– Virus nam neprekidno pokazuje da ne može da se spusti ispod 50 novozaraženih – ističe Kon, a na pitanje da li onda treba dodatno pojačati mere, kaže da ne zna šta bi više mogli da radimo, jer više od ovoga ne može.

Veliki problem su, dodaje, slavlja, a na konstataciju ko će i kako Srbima objasniti da ne smeju da slave slavu, Kon je objasnio da i po tom pitanju može da se nađe neki način, a kao primer je naveo upravo kontrolu naših građana koji su se vratili sa letovanja iz rizičnih zemalja.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti