16.1 C
Belgrade
subota, 25 septembra, 2021

KON: Ubrzo ćemo zabraniti proteste! VUČIĆ U STRAHU OD VELIKIH ANTI-KOVID DEMONSTRACIJA, 18. SEPTEMBRA…

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Protest za ukidanje Kovid mera zakazan ua 18. septembar od 18h na Andrićevom vencu, već je pretrpeo jedno pomeranje zbog zakazane Gej parada, pa će se održati istog dana od 17:30 na Trgu Republike, odakle ja planirana šetnja do Andrićevog venca. Kon je tu da zapreti.

Ipak sve bi moglo da da se dodatno zakomplikuje zbog najave zabrane demonstracija.

Situacija sa epidemijom je pogoršana i to verovatno ima veze sa povratkom sa letovanja, rekao je gostujući na televiziji Tanjug epidemiolog Predrag Kon.

- Advertisement -

Procenjuje da među zaraženima ima i vakcinisanih i poručuje da zabrana javnog okupljanja može da bude uvedena i brže nego što se mislilo.

Kon je rekao da je oko 20 odsto testiranih dnevno pozitivno na koronavirus.

„To pokazuje da nije nemoguće da se zaražavaju i oni koji su vakcinisani. Trenutna situacija u Srbiji je takva da svaki treći koji je zaražen jeste vakcinisan, to je procena u odnosu na neki uzorak“, rekao je on.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, treća doza vakcine je važna jer se treba ojačati kolektivni imunitet i među onima koji su vakcinisani.

„Međutim, vrlo je bitno naglasiti da je daleko manje smrtnih ishoda tamo gde je visok procenat vakcinisanih“, istakao je Kon.

- Advertisement -
SourceMediji
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

  1. Истина увек процури, као вода. Увек нађе пут. Не може се забранити уставно право. Не може се забранити право на живот. Не може се забранити право на мишљење и слободан говор. Дакле… забранама се постиже супротан ефекат. „Лопту што више удараш, више скаче“…

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: