KON: Tražićemo da tokom novogodišnjih praznika kovid propusnice važe 24 sata!

Obavezno pročitajte

Epidemiolog Predrag Kon najavio je da će medicinski deo Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa tražiti da važenje kovid propusnica tokom novogodišnjih praznika bude produženo na 24 časa.

On je za portal Telegraf.rs rekao da je proslava Nove godine trenutno „najveći epidemiološki rizik“, ali i dodao da je skeptičan po pitanju eventualnog produženja važenja kovid propusnica.

„Mi smo tražili razgovor o tome i on je odložen. Malo sam skeptičan, mislim da baš nikakve dodatne mere neće biti prihvaćene, ali novi podaci ukazuju na to da ako bismo proaktivno razmišljali i te kako bi trebalo da se te mere pooštre“, naveo je epidemiolog.

- Advertisement -

Kon je kazao da je moguće da je omikron soj koronavirusa već prisutan u Srbiji i ocenio da je neminovno da dođe tokom januara, verovatno u drugoj polovini meseca, i da skoči broj novoinficiranih.

„Koliko će to povećanje biti veliko i da li će biti pravi talas kakve smo videli, ja se iskreno nadam da neće, ali prvi pokazatelji ukazuju da je to neminovnost. Zašto bi se kod nas drugačije dešavalo nego što se dešava u Londonu? Ne postoji nijedan odgovor na to“, naveo je Kon.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu