KON: Racionalno je razdvojiti vakcinisane i nevakcinisane!

Obavezno pročitajte

Kon se ne predaje, ponovo želi da uguši slobodu izbora! Ono što je najvažnije da se vrati težište i pažnja na nevakcinisane.

Kada je reč o lekarima koji svakodnevno rade sa pacijentima, to nije samo pitanje lične odluke već i etičko pitanje. Ako je neko svakodnevno u kontaktu sa velikim brojem ljudi, onda postoji i velika mogućnost da ukoliko nije vakcinisan nenamerno zarazi veći broj ljudi”, rekao je dr Kon u intervjuu za TV Prva.

On je konstatovao da korona virus neće nestati, već će opstati i menjaće se i tom smislu je vakcinacija interventna mera u domenu zaštite javnog zdravlja, a etički principi čuvanja javnog zdravlja su ponekada u sukobu sa opštim principima, rekao je on.

- Advertisement -

“Često pominjem primer Obrenovca. Kada je bila poplava u Obrenovcu građanima je bio zabranjen povratak kućama sve dok nije izvršena sanacija. U tom slučaju je sloboda kretanja suspendovana zbog zdravlja ljudi. Isto je i sa koronavirusom.

Imamo situaciju da neko ko nije vakcinisan može nenamerno da kontaminira veći broj ljudi, mislim na profesije koje obavljaju tu vrstu posla, kao npr. zdravstveni radnici. Kada je javno zdravlje u pitanju, kada je ono ugroženo, onda tu nema diskusije”, rekao je.

On je predočio da će se odluka o davanju treće doze vakcine donositi zajedno sa izabranim lekarom.

“Građani koji budu primali treću dozu vakcine trebalo bi da prime tzv. RNK vakcinu jer je ta vakcina prošla najtemeljnija istraživanja u svetu i pruža najveću zaštitu od zaražavanja. To je vakcina kompanija Fajzer/Bajontek. Ipak, odluku o trećoj dozi građani će donositi sa svojim izabranim lekarom”, rekao je Kon.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu