7.6 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

KON PROVOCIRA, HOĆE BATINE, DOBIĆE IH: Imamo epidemiju koja može da potraje 100 godina!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon istakao je da festivali koji su održani u Srbiji, jesu dobro funkcionisali, a kako objašnjava, kovid propusnice jesu nešto što je do sada rađeno i praktikovano, a što se od sada prenosi i na niži nivo, odnosno slavlja, venčanja, i proslave, prenose beogradski mediji. On je takođa naveo da epidemija koronavirusa može potrajati i do 100 godina.

.- Imaćemo endemiju koja može da potraje i do 100 godina. Ostao je virus na planeti i biće sa nama, pitanje je koliko. Prema tome, to znači da će se menjati taj način pojavljivanja u zavisnosti od toga kako će se menjati virus, a on će, kad – tad doći do čoveka koji nije vakcinisan – istakao je član Kriznog štava.

Kada su u pitanju kovid posledice, Kon ističe da se to, na žalost, odražava i na najmlađe.

- Advertisement -

– Ljudi pričaju i govore o nekim posledicama posle vakcinisanja, a te priče su prenapumpane – podvlači Kon.

Kada je u pitanju obavezna vakcinacija medicinara i prosvetnih radnika, Kon dodaje da je jasno da je to etička stvar, i da je prva i osnovna stvar, da neko ko se bavi takvom vrstom posla ne sme da naškodi drugimai time ih životno ugrozi.

Što se tiče broja kovid pacijenata, Kon dodaje da će se brojke ove nedelje menjati između 2.500 i 2.600 zaraženih, najavljujući da će sledeće nedelje zasigurno biti oko 3.000 kovid pozitivnih.

- Advertisement -
SourceMediji
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

  1. Ma nije on za batine. Gde da bijete ovako sitnog čoveka. Sramota! Treba smisliti nešto bolje, nešto perfidnije. Posle batina će da glumi heroja. Smislite nešto pametnije a podmuklije, da ga natera da zauvek prestane da provocira narod. Kad čovek ne razume kad mu se lepo govori, umislio da je nedodirljiv, treba ga spustiti na zemlju na pametniji način a ne batinama.

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: