21.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

KON OTKRIO: Mere zabrane kretanja za prvomajske praznike!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Odluka o ublažavanju mera uvedenih u borbi protiv koronavirusa nije doneta prerano, ocenjuje epidemiolog Predrag Kon. On je objasnio da ta odluka ima veze i sa politikom i sa ekonomijom, kao i shvatanjem da život mora da se nastavi. On je rekao da će vrtići morati da se otvore zbog roditelja, a da će za 1. maj najverovatnije važiti zabrana kretanja od petka do ponedeljka.

,,Ne možemo da oteramo virus sa planete, samo da ublažavamo aktivnost u zemlji, što i radimo, a ako zaustavimo život počećemo da umiremo od drugih stvari, jer je zdravstvo zauzeto borbom protiv korone“, rekao je Kon za TV Prva.

- Advertisement -

On je dodao da će se o radu škola posebno raspravljati u Ministarstvu prosvete, dok će vrtići morati da se otvore zbog roditelja koji rade i nemaju drugi izbor.

,,Virus mora da prođe kroz dečju populaciju i možda je najbolje da to bude kada je virus najslabiji, za vreme leta“, rekao je Kon.

Najavio je da će sledećeg vikenda i za 1. maj najverovatnije ponovo važiti policijski čas od petka do ponedeljka, ali da će konačna odluka o tome biti doneta na osnovu novih podataka.

- Advertisement -
SourceInsajder
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

  1. A skola gospodo? Daj ne jedite govna vise…….muka mi je od ovoga! Hocemo u skolu redovno a ne preko ovog online sranja da ucimo

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: