18.3 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

Kon odgovorio da li je beskičmenjak ili podrepaš

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dr Predrag Kon odgovarao je danas na brojna pitanja koja se tiču njegove karijere i participaranja u radu Kriznog štaba.

“Odluku sam doneo davno, dva puta sam bio u prilici da sam razmišljao o napuštanju Kriznog štaba, ali rešio sam taj problem u sebi. Da li sam podrepaš, beskičmenjak, neka ostane tako, a ja tvrdim da to i nije tako. Govorim tamo gde treba da govorim i gde se donose odluke”, tako glasi odgovor dr Predraga Kona na pitanje da li je razmišljao o napuštanju Kriznog štaba.

On je gostujući na televiziji Prva govorio o napadima na Krizni štab, a potom i o izvinjenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića koje je upućeno tim povodom.

- Advertisement -

– Ne treba niko da mi se izvinjava, drago mi je što je to uradio, ali nije mi potrebno. Radim posao najbolje što umem. To skreće pažnju sa korone. Mi imamo samo jednog protivnika, a ja sebi ne dozvoljavam da imam više protivnika. Sve je u redu, sve će doći na dnevni red, meni ta istorija ne znači ništa. Ja jako poštujem svoj posao i ljudski život i u tom smislu se bavim ovim poslom – naglasio je dr Kon.

Epidemiolog se osvrnuo i na prethodne navode da se sa epidemiološkim merama zakasnilo.

– Do ovoga na je dovelo dosta toga od ranije, ignorisano je da ne mogu da budu skupovi sa glasnom muzikom, tada se to prenelo i potpuno se izgubio osećaj da imamo opasnost. Prvo pismo sam napisao 25. oktobra, zbog čega se zakasnilo sa merema je pitanje za nekog drugog – objasnio je on.

- Advertisement -

Dodao je i da je jasno da “postoji medicinski deo Kriznog štaba i politički”.

– To je suština, za razliku od nekih koji nas nazivaju beskičmenjacima. I to je u redu, poštovanje. Ja sam vas čuo, ali nema ni govora da je tako. Vaše je pravo da mislite šta hoćete – zaključio je dr Kon.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti