KON: Od ponedeljka kulturna dešavanja uz prisustvo publike, do 500 ljudi!

Obavezno pročitajte

Kon izneo nove mere

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je Vladin Krizni štab za borbu protiv epidemije korona virusa doneo odluku da od ponedeljka budu dozvoljena kulturna dešavanja sa prisustvom publike.

On je na konferenciji za novinare Kriznog štaba u Palati Srbija rekao da se ta odluka odnosi na bioskopske i pozorišne predstave, eventualno na koncerte, uz sva ograničenja i poštovanje mera koje su propisane.

- Advertisement -

On je dodao da se ta odluka odnosi samo na ustanove kulture, a da za sve ostale dogadjaje ili ustanove i dalje ostaje na snazi zabrana okupljanja više od deset ljudi.

„Dozvoljeno je prisustvo publike ali ne sme biti više od 500 ljudi. Sami organizatori moraju da se pridržavaju svih mera, a najosnovniji zahtev je da se moraju nositi maske i poštovati fizička distanca od 1,5 metara, odnosno jedno prazno sediste izmedju ljudi“, kazao je on.

Rekao je da su dozvoljene posete u gerontološkim centrima zbog nesto povoljnije epidemiološke situacije, uz preporuku da te posete budu na otvorenom.

Prema njegovim rečima epidemiološka situacija se postepeno poboljšava ali je opasnost i dalje prisutna i „ako ne bude discipline jasno će da se odrazi na broj pregleda i hospitalizacije“.

On je rekao i da je Institut „Batut“ formirao poseban tim za praćenje situacije u školama nakon početka školske godine.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu