KON: Nema popuštanja mera, jasan odgovor!

Obavezno pročitajte

Kon o trenutnoj situaciji

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da ne može da kaže da situacija u vezi sa epidemijom korona virusa u Srbiji „popušta“ već da bi pre rekao da se „nekako stabilizovala, ali da je virus još i te kako prisutan“.

On je za televiziju Pink ocenio da je situacija sa epidemijom „i dalje nesigurna“ i da se mere protiv epidemije koje su na snazi moraju poštovati da bi se „u miru“ dočekao početak školske godine.

- Advertisement -

– Treba da se na neki način radujemo što se ovo može kontrolisati, ali daleko od toga da se opustimo i da počenemo da se ponašamo kao da toga nema, kako smo jednom uradili – kazao je on.

On je rekao da, što se njega tiče, do početka školske godine ne bi trebalo ukidati mere koje su trenutno na snazi, uključujući i zabranu javnog okupljanja više od deset osoba, koja se kako je rekao, ne odnosi na javna kupališta.

Kon je rekao da najesen treba očekivati povećano prisustvo respiratornih infekcija, uključujući i grip, ali da nema mesta strahu.

Prema njegovim rečima podaci koji dolaze sa južne hemisfere, gde je sada zima, pokazuju da je u vreme epidemije korona virusa smanjen broj obolelih od gripa, odnosno da je nošenje maski pomoglo i u sprečavanju širenja gripa.

– Za sada nema događaja na južnoj hemisferi koji bi nas posebno zabrinuli – rekao je.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu