22.9 C
Belgrade
subota, 19 juna, 2021

KON: Nema opuštanja, može nastati opasna situacija

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kon kaže da je situacija nestablina

Epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za zaštitu od zarazne bolesti kovid19 Predrag Kon rekao je za Pink kako je u Srbiji i dalje aktuelna nesigurna epidemiološka situacija.

– Situacija može biti sigurna samo onda kada budemo znali da virusa nema u cirkulaciji i da je osetljivost ljudi znatno smanjena kolektivnim imunitetom – naveo je Kon.

- Advertisement -

On je objasnio da je prisustvo virusa jasan pokazatelj da se Srbija i dalje nalazi, u kako kaže, zoni iz koje može nastati opasna situacija.

– Opuštanja nema. Popuštanja mera u okviru nekih delatnosti i oblasti moraju da se odnose samo na te oblasti. To ne znači proglašavanje kraja epidemije – rekao je Kon.

Prema njegovim rečima povratak građana sa letovanja iz inostranstva, dolazak studenata i početak školske godine su izazovi koji se moraju savladati kako bi se pobedila epidemija.

- Advertisement -

– Povratak roditelja sa decom iz inostranstva, koja će posle ići u škole jedan je od rizika sa kojim moramo da se nosimo. Svakome ko bude dolazio sa tih područja uručivaće se zdravstveno upozorenje – rekao je Kon.

On je ukazao na to da će takozvano zdravstveno upozorenje sadržati sve informacije potrebne građanima koji su se u Srbiju vratili iz inostranstva o tome koje mere moraju da poštuju.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti