KON: Nema opuštanja, može nastati opasna situacija

Obavezno pročitajte

Kon kaže da je situacija nestablina

Epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za zaštitu od zarazne bolesti kovid19 Predrag Kon rekao je za Pink kako je u Srbiji i dalje aktuelna nesigurna epidemiološka situacija.

– Situacija može biti sigurna samo onda kada budemo znali da virusa nema u cirkulaciji i da je osetljivost ljudi znatno smanjena kolektivnim imunitetom – naveo je Kon.

On je objasnio da je prisustvo virusa jasan pokazatelj da se Srbija i dalje nalazi, u kako kaže, zoni iz koje može nastati opasna situacija.

– Opuštanja nema. Popuštanja mera u okviru nekih delatnosti i oblasti moraju da se odnose samo na te oblasti. To ne znači proglašavanje kraja epidemije – rekao je Kon.

Prema njegovim rečima povratak građana sa letovanja iz inostranstva, dolazak studenata i početak školske godine su izazovi koji se moraju savladati kako bi se pobedila epidemija.

– Povratak roditelja sa decom iz inostranstva, koja će posle ići u škole jedan je od rizika sa kojim moramo da se nosimo. Svakome ko bude dolazio sa tih područja uručivaće se zdravstveno upozorenje – rekao je Kon.

On je ukazao na to da će takozvano zdravstveno upozorenje sadržati sve informacije potrebne građanima koji su se u Srbiju vratili iz inostranstva o tome koje mere moraju da poštuju.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

Od Kazablanke do Majdana – pakleni plan za Srbiju

Svedoci smo da je usled haotičnih globalnih dešavanja Srbija, a posebno Beograd, postao Meka za najjače obaveštenje službe sveta...

Još priča na sličnu temu