KON: Moraće i izolacija i karantin! Sad će Sveti Nikola i Božić!

Obavezno pročitajte

Epidemilog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa korona dr Predrag Kon je rekao da ćemo u toku ove nedelje videti efekte aktuelnih mera. On je međutim najavio i nove koje će se odnositi na one koji za praznike dolaze iz inostranstva.

On je rekao da se već vidi blagi pada novozaraženih u Beogradu, da se stabilizovao i Novi Sad, ali napomenuo da će se bolnice i dalje puniti.

„U Beogradu se već vidi blagi pad, ali i dalje je pritisak na bolnice veliki i to naročito u prestonici. I dalje se veliki broj Beograđana leči van svog grada“, rekao je dr Kon za TV Prva.

Na konstataciju da će uskoro slava Sveti Nikola, pa onda Nova godina, božićni praznici, dr Kon je rekao da je „najvažnije od svega dolazak naših iz inostranstva“.

„Tu mora priprema da se napravi, moraće da budu karantini i izolacije, o tome će biti reči na sledećem sastanku“, rekao je on.

Na pitanje da li će za njih biti obavezan Pi-si-ar test, on je rekao da je struka kompletno predložila šta će da se radi i naglasio da je zatvaranje granica nemoguće.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALEKSANDAR VUČIĆ: Možda ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji, bolje je dok ne moramo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u parlamentu da će Beograd možda morati da uvede sankcije Rusiji. Vučić je rekao...

Još priča na sličnu temu