16.5 C
Belgrade
utorak, 28 septembra, 2021

KON: Moguće uvođenje nove mere, a videćemo za karantin

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da postoji mogućnost da sa daljim smirivanjem situacije sa korona virusom u Srbiji bude uvedena obavezna samoizolacija od 14 dana za one koji budu ulazili u našu zemlju, ali da to pitanje još nije aktuelno.

Na pitanje novinara da li se razmatralo uvođenje novih mera kako bi se sprečio „uvoz“ novih slučajeva korone u našu zemlju, Kon je rekao da, ipak, ne veruje da će biti uvedeno obavezno testiranje.

- Advertisement -

Napominje da i sada postoji kontrola i zdravstveno upozorenje da se oni koji ulaze u Srbiju sa nekim tegobama jave kako bi se ispitali.

Kon kaže da smo nažalost u situaciji da je učestalnost korone veća kod nas nego u zemljama odakle nam sada ljudi dolaze.

„Tako da to pitanje postaje aktuleno sa smirivanjem sitaucije. I o tome će biti ponovo reči, ali za sada je ovakva situacija. Pretpostavljam da će biti manje verovatno da se uvede testiranje, ali što se tiče samoizolacije, nije nemoguće da se uvede u narednom periodu kako se situacija bude dalje smirivala“, naveo je Kon.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti