Kon misli da su Srbi debili pa dodatno objašnjava NAJNOVIJE MERE!

Obavezno pročitajte

Član Kriznog štaba, epidemiolog dr Predrag Kon objasnio današnju odluku štaba da se ne uvede ni jedna nova odluka, ali da se insistira na sankcionisanju.

Podsetmo, danas je zasedao Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, ali na toj sednici nije doneta ni jeda nova mera, iako se spekulisalo da će bar biti uvedeno obavezno PCR testiranje pri ulasku u Srbiju.

Dr Kon je za TV Prvu objasnio da je glavna rasprava na današnjoj sednici bila sankcionisanje onih koji krše mere koje su u Srbiji već uvedene.

„To je najvažnije bilo danas, s tim da je jasno da se na dnevnom nivou prati situacija i da se na dnevnom nivou mora reagovati“, kazao je on.

Na pitanje koje su to zakosnke mere, kaže da „ako imamo zabranu okupljanja preko 30 ljudi, kao meru, i zabranu rada posle 23 h, a imamo da se to krši radi se o tome da se mere ne sprovode. To nije pitanje za mene, već za sve nadležne koji se time bave“.

Došlo je, kako objašnjava, do relaksiranja i opuštanja kod dela javnosti, malog, ali veoma bučnog. Ali zdravstveni radnici koji se već mesecima bore protiv kovid-19 već polakopostaju revoltirani kada vide da se neki mera ne pridržavaju.

„Važno je da koristimo mere, da nosimo maske jer tamo gde su korištene pokazalo se da je došlo do smanjenja broja zaraženih“, zaključio je dr Kon.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić kaže – spreman je da Dverima pokaže predlog o Kosovu, ali ima jedan uslov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je lideru Dveri Bošku Obradoviću da je spreman da u ponedeljak primi njega i...

Još priča na sličnu temu