0.4 C
Belgrade
sreda, 26 januara, 2022

KON: Maske mogu da se nose i kad se pije kafa

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je otvaranje bašti ugostiteljskih objekata „realan zahtev u nekoj perspektivi“ kada kako je rekao, aktivnost virusa počne da pada.

FOTO: Shutterstock

FOTO: Shutterstock

Navodeći da su ti objekti, prvenstveno kafići i restorani „glavna mesta nepoštovanja mera“, Kon je kazao da će s obzirom na najavu toplijeg vremena, pitanje otvaranja bašti sigurno biti stavljeno na dnevni red sednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije.

– Nije istina da u kafićima ne može da se sprovede poštovanje mera, da se nose maske čak i kad se pije kafa. Ako hoćete da sprovedete to i te kako možete, ali problem nastaje što se sve odjednom pretera. Mi smo vrlo sposobni da izbegnemo razne zabrane – rekao je za televiziju Pink.

- Advertisement -


Govoreći o otvaranju ostalih objekata poput frizerskih salona i teretana posle samo pet dana zatvaranja, Kon je rekao da to „zaista“ nije dovoljno da bi se zaustavila cirkulacija virusa ali i dodao da je u pitanju „ekonomski diktat“ što kako je rekao, može lično da razume.

– To svakako otežava sprečavanje kontakata kad otvorite mogućnosti maloprodaje ali i tu postoji uslov od devet kvadrata po osobi. Ako bi se poštovale ove mere, a već smo ranije utvrdili da se ne poštuju, mogli bismo u ovoj situaciji da obezbedimo stabilizaciju aktivnosti virusa – kazao je član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti