KON: Kreće hitna vakcinacija, blizu smo okončanja!

Obavezno pročitajte

„Imamo Nacionalni institut za imunizaciju to je novo telo koje će biti zaduženo i koje će raspisati hitnu vakcinaciju. I to će se vrlo brzo desiti“, kazao je danas epidemiolog Predrag Kon.

On je rekao da ne zna detalje oko vakcine, ali da pred kraj godine stiže, što je vrlo ohrabrujuće.

„Posle će stizati u turama. Mi imamo najviši stepen bezbednosti kada je u pitanju novi lek ili vakcina i to će sve morati da se ispoštuje. Prvo će krenuti imunazacija lekara, što je i najlogičnije. Posle zdravstva ide vojska i policija i to je jedino što znam da je za sada logično i prioritet. Ali to je tek plan, a Ministarstvo zdravlja treba da raspiše imunizaciju“, objasnio je on.

Kon kaže da zna ono što je predsednik rekao, a to je da nam je pripalo kao mogućnost da dobijemo vakcinu u tim prvim raspodelima.

„Takođe, nam pokazuje da smo jako blizu okončanja jer dobijamo još jedno oružje osim maski i pranja ruku, koje treba da počnemo da iskoristimo„, zaključio je on.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

SourceMondo rs

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu