11.8 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

KON: Predlažem ove kazne!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kon o situaciji sa virusom

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je blizu toga da se u Beogradu predloži vanredna situacija kao u Novom Pazaru, jer je, kako je istakao, potrebno donositi mere brzo pošto se za tri dana može duplirati broj zaraženih.

Beograd je najznačajniji, kazao je Kon gostujući na TV Prva i naveo da imamo 161 zaraženog studenta. U Beogradu su zaraženi mahom starosti između 20 i 40 godina, rekao je Kon i dodao da je u noćnim klubovima nemoguće organizovati mere za razliku od utakmica.

Kon,
- Advertisement -

„Ako bismo svi nosili maske velika je zaštita. Ja sam za kažnjavanje u autobusu ko masku ne nosi. I to nije prihvaćeno. Mi se sada nalazimo u najpovoljnijem periodu. U jesen i zimu nas čeka nešto ozbiljnije. Ostavimo najrestriktivnije mere za taj period. Nikada mi nismo prihvatili švedski model i besan sam za ovaj naslov da smo žrtvovali živote ljudi“, istakao je Kon.

Govoreći o trenutnoj situaciji, doktor Kon je objasnio da je jasno da smo svi pogrešili, a da se mere, kada je reč o utakmicma, nikada nisu ukidali, ali da je veliko pitanje da li su se sprovodile.

„Odmah posle 11. juna sam poslao predlog da mora na neki način ti klubovi da se obaveste da ne mogu tako da se ponašaju ili će biti kažnjeni. Posle toga sam tražio da se to komunicira sa javnošću da ako su bili tamo da izbegavaju kontakte. Ja se ne perem, meni je važno da se shvati da je virus naš protivnik“, kaže Kon i dodaje da su se na Infektivnoj dešavali incidenti.

- Advertisement -

Kon je ponovio da stariji od 65 godina više neće biti zatvarani najavio da će ako se ta mera bude našla na dnevnom redu podneti ostavku jer su oni „najdisciplinovaniji deo populacije

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti