OVO MI PLAĆAMO: Komandant Žandarma nazvao protestante ološem!

Obavezno pročitajte

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da je šokirana reakcijom komandira jedinice specijalnih vozila Žandarmerije Ivana Damnjanovića koji je okupljene na protestu „Za bezopasan vazduh“ nazvao „neostvarenim, zlobnim, zavidnim i ljubomornim ološima“. Damjanović je to napisao na zvaničnoj Fejsbuk stranici inicijative „Ne davimo Beograd“ na kojoj je uživo prenošen protest.

“U odgovoru na Damnjanovićev komentar upitali smo komandira jedinice specijalnih vozila Žandarmerije da li državni službenik sme da se na ovako uvredljiv način, obraća građanima i do sada nismo dobili odgovor”, naveli su iz inicijative.

Foto: Printscreen

Istakli su da ovo nije prvi put da Damnjanović vređa aktiviste “Ne davimo Beograd”.

- Advertisement -

“Podsećamo da nas je tokom obraćanja javnosti Dobrice Veselinovića povodom prodaje Sava Centra, Damnjanović, u komentarima, nazivao miševima i tražio da se vratimo u rupu”, naveli su u saopštenju.

Slično je, kazali su, reagovao kada su uputili javnu poruku “Pokretu pravde” i organizaciji “Pravda za Davida” koja se kandidovala na lokalnim izborima u Banjaluci.

“Samo što smo tada za njega bili “dno” i “izdajnici”, a o porodici preminulog Davida Dragičevića je govorio da prodaje smrt svog deteta”, kazali su iz “Ne davimo Beograd”.

Na današnjem protestu u centru Beograda na koji je pozvala Eko straža, okupio se veliki broj ljudi koji su zahtevali hitno rešavanje problema zagađenja vazduha.

“Bez obzira da li je neko pripadnik policije, penzioner, naprednjak ili sportista, ovaj problem nas sve jednako pogađa. Ne davimo Beograd podržao je današnji protest, a i sami smo organizovali veliki broj akcija u borbi za čist vazduh”, naveli su.

Istakli su da su i samo predložili mere za rešavanje tog problema, koje je podržalo preko 17 hiljada građana putem peticije na linku:

https://www.peticije.online/konkretne_mere_protiv_zagadjenja

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

IVICA DAČIĆ ČESTITAO MANDIĆU: „Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor“

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić čestitao je Andriji Mandiću zbog rezultata u prvom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori,...

Još priča na sličnu temu