POSAO CVETA: Kokezinoj firmi opet milioni iz budžeta! (FOTO)

Obavezno pročitajte

Firma „Prointer“, bliska bivšem predsedniku Fudbalskog sveza Srbije, Slaviše Kokeze, koji se u prorežimskim medijima dovodio u vezu sa pripremama za atentat na Aleksandra Vučića, dobila je milionska sredstva od Grada Beograda, na ime postupka javnih nabavki.

– Firmama na čelu sa Prointerom, koji se dovodi u vezu sa Kokezom, od Beograda još 95 miliona naših para u avgustu. Da li su to uslovi tendera odgovarajući samo za jednog? Da li se ti poslovi uopšte odrade? Misterija – obelodanila je predsednica OO SSP Vračar, Ana Gođevac.

Kako se može videti iz Odluke o dodeli ugovora, grupi ponuđača: Prointeru kao ovlašćenom članu grupe ponuđača i firmi Sapiens Solutions kao članu grupe, dodeljena su sredstva u iznosu od 95.976.000,00 dinara.

Sredstva su dobijena u postupku javne nabavke usluge – Implementacija HCM modula na nivou gradskih opština grada Beograda. 

Dakle, Slaviša možda jeste u ilegali i ne pojavljuje se na javnim mestima, ali to ne znači da je život za njega ili njegove poslove stao. Naprotiv, bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije i nekadašnji potpredsednik Crvene zvezde, iz fotelje svog doma uspeva da „Prointer“ održi na tržištu.

Podsetimo, grad Beograd je u martu mesecu ove godine, upravo dok je trajala kampanja u prorežimskim medijima protiv Kokeze, njegovoj firmi „Prointer“, dodelio Ugovor o IT uslugama za predškolske ustanove i prihvatilišta u vrednosti preko 50 miliona dinara.

Pravi primer kako politika utiče na uvećavanje privatnog bogastva pokazuje Kokezina firma „Prointer“, koja je od oko 150.000 evra (15,9 miliona dinara) u 2011. godini, došla do 50 miliona evra u 2016. godini. Svih tih godina, glavni partner i finansijer Kokezine firme bila je država, odnosno njene institucije i preduzeća

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu