KOKEZA ODLAZI: Evo ko će ga zameniti

Obavezno pročitajte

Treća Zvezdina zvezda, zvanično najbolji igrač Srbije u 20. veku Dragan Džajić slovi za najvećeg kandidata da sedne u fotelju predsednika Fudbalskog Saveza Srbije umesto Kokeze, saznaje Direktno.rs.

kokezaStojković je 2005. dodelio najviše priznanja Draganu Džajiću FOTO: Strasport

Slaviša Kokeza jeste formalno još predsednik FS Srbije, ali je jasno da je samo pitanje dana kada će oficijalno potvrditi usmenu ostavku i otići u istoriju, nažalost ne i u zaborav jer će se njegovo prezime zbog svih dela još dugo pominjati. Kao i njegov rukovodeći tim koji mora da ode zajedno sa njim. Dragan Stojković je seo u selektorsku fotelju, posle turbulentnih događanja sa Kokezom, (ne)očekivano je od “vrhovnika” bio zamoljen da zajedno sa Stevanom Dikom Stojanovićem, novim tehničkim direktorom postavi sistem funkcionisanja u Savezu.

Piksi i Dika nisu se mnogo dvoumili, samo Dragan Džajić ima ime i prezime, harizmu i vrednosti koje poštuje većina ljudi u zemlji i mnogo više njih u svetu. Narušeni imidž Saveza, koga je “vodio čovek osumnjičen za povezanost sa kriminalnom grupom Belivuka”, a opisan u mnogim svetskim artiklima od ESPN-a, do vodećih svetskih listova, može da popravlja samo veliko ime srpskog i svetskog fudbala. Džajić ima 74 godine, počasni je predsednik Zvezde i sigurno je mogao odavno da postane to što mu se sada nudi sa svih strana. Čak bi mogao i Statut FSS da se izmeni ako pristane.

Odbijao je Džaja više puta fotelju FSS, više je cenio neki svoj mir nego fudbalski nemir u Srbiji, ali je isto tako prepoznao da je ovo momenat u kome je potrebno promeniti truli sistem pravljen decenijama unazad gde je politika i politikanstvo daleko iznad umeća loptanja, vrednosti koji su postulat sporta: igra, nadmetanje, fer-plej, zabava.

Fudbalska Srbija je većinski za Džajica, ne krije ni predsednik države, koji ne bi trebalo da se pita u sportu a pita se mnogo, da diže obe ruke za legendu srpskog fudbala. Čeka i Stojković odluku čoveka koji ga je iz Niša doveo na Marakanu i pomogao da se iskuje u petu Zvezdinu zvezdu. Džajić je na potezu, ako pristane, zakazaće se Izborna Skupština FSS. Ako se zahvali na podršci čini se da je Žarko Zečević drugi veliki kandidat koji uživa poštovanje u Srbiji. Tek kad se dođe do koncenzusa za novog predsendika, formiraće se i rukovodeća struktura FSS.Žarko Zečević i Dragan Džajić FOTO: StarsportŽarko Zečević i Dragan Džajić FOTO: Starsport

Do tada, prvi potpredsednik Marko Pantelić obavljaće dužnost odlazećeg Slaviše Kokeze.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu