VLADA BOJKOTOVALA: Koji sve ministri nisu došli na sahranu Irineja?

0
274

Irinej i deo vlade koja bojkotuje sahranu

Patrijarh srpski Irinej sahranjen je danas u prisustvu građana, sveštenstva, predstavnika susednih država, predsednika i premijerke Srbije i nekih ministara. Međutim, najveći deo ministra Vlade Srbije bojkotovao je ovaj događaj i nije prisustvovao sahrani patrijarha.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas oko 10 sati u Hram Svetog Save na Vračaru u društvu predsedavajućeg predsedništva BiH Milorada Dodika.

Nešto ranije, u kriptu Hrama stigla je i premijerka Ana Brnabić, ministri Aleksandar VUlin i Nebojša Stefanović.

Međutim, spisak ministara koji nisu bili na sahranu mnogo je veći od onih koji su bili na poslednjem ispraćaju srpskog patrijarha, pa je jasno da se radi o bojkotu, a ne o sticaju okolnosti budući da među „bojkotašima“ ima SNS, SPS, SPAS kadrova plus bivša DS funkcionerka Čomićka.

Sahrani NISU prisustovali ministri: Siniša Mali, Ratko Dmitrović, Zorana Mihajlović, Branko Ružić, Novica Tončev, Branislav Nedimović, Irena Vujović, Tomislav Momirović, Anđelka Atanasković, Maja Gojković, Darija Kisić Tepavčević, Zlatibor Lončar, Milan Krkobabić, Jadranka Joksimović, Gordana Čomić, Marija Obradović.

Istog dana su se pojedini ministri pojavili na režimskim televizijama jer se to ne sme bojkotovati.

Takođe, iako u svim pravoslavnim hramovima važi pravilo da sede samo stari, bolesni i trudnice (Vladimir Putin stoji satima), jer pravoslavci stoje u slavu Boga i tako izražavaju poštovanje, za vlastodršci u punoj snazi su postavljene stolice. Podsećamo, u Podgorici to nije bio slučaj na sahrani mitropolita Amfilohija pa su i najstarije vladike uz patrijarha Irineja u 90. godini, čitav događaj ispratile na nogama u masi vernika i u teškim odorama, uprkos nesnosnoj vrućini tog dana.

Ostavite komentar