29.3 C
Belgrade
petak, 24 juna, 2022

KOFERČE UVALIO VUČIĆU: Svi ustali i tapšu diktatoru, jedino Dačić sedi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je juče zakletvu u Narodnoj skupštini za svoj drugi predsednički mandat. Nakon polaganja zakletve desila se neprijatna situacija, jer lider SPS i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić nije hteo da ustane i ukaže poštovanje funkciji predsednika države.

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak na kome se vidi kako prisutni u Narodnoj skupštini stoje i aplauzom pozdravljaju Aleksandra Vučića, dok jedino Ivica Dačić ne želi da ustane. Tek nakon što se Vučić okrenuo, Dačić je „skočio na noge lagane“.

- Advertisement -

Očito da je Dačić nesiguran u svoju političku sudbinu, odnosno da li će biti i dalje na vlasti, pa na sve načine pokušava da iznervira Vučića. Jer svako ko pomisli da je ovo Dačićev slučajan peh, ne poznaje prvog čoveka socijalista.

- Advertisement -

Ali, ovakvim potezom, Dačić je pokazao nepoštovanje prema državi Srbiji, čiji je Vučić izbrani predsednik, ma šta lider SPS mislio o njemu.

Dok je dobio visoke funkcije u državi, „mali Sloba“ kako umeju često da nazovu Dačića, hvalio je Vučića i naprednjake na sva usta, a čim se  situacija promenila, sada je rešio da „pokaže zube“, doduše iza leđa.

Takođe, ovakav vid političke nekulture ne bi trebalo da pokazuje čovek koji je čitav svoj politički život proveo na vlasti i koji je jako dobro upoznat sa državnim protokolima, naročito kad se uzme u obzir da je bio premijer, kao i ministar spoljnih poslova.

Bilo kako bilo, predsednik socijalista je svestan da mu se „klima stolica“, pa sitničarenjem pokušava da pokaže neku vrstu prkosi prema Vučiću. Doduše, sve dok se njegov koalicioni partner ne okrene i pogleda ga…

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti