28.9 C
Belgrade
utorak, 27 jula, 2021

KOFERČE DAČIĆ: Nisam bio blizak sa Miloševićima, nisam izdajnik

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je Demokratska opozicija Srbije (DOS) nudila nekadašnjem predsedniku SR Jugoslavije i Socijalističke partije Srbije (SPS) Slobodanu Miloševiću da ode u Rusiju, ali da je on to odbio jer je smatrao da nema od čega da beži.

KOFERČE DAČIĆ: Nisam bio blizak sa Miloševićima, nisam izdajnik 1

Dačić je na televiziji Hepi, govoreći o periodu posle demokratskih promena 5. oktobra 2000. godine, rekao da je Miloševićeva supruga Mirjana Marković bila protiv odlaska.

„Bilo je lako tada ubeđivati Slobu da ne beži, ali kada je počelo da se priča o (Slavku) Ćuruviji, ona je otišla u Rusiju. Pa što nisi dala onda Slobi da ide u Rusiju, ko zna šta bi se u međuvremenu desilo“, rekao je.

- Advertisement -

On je dodao da je u vreme kada je Milošević hapšen bio ispred njegove vile na Dedinju sa ostalim članovima SPS-a, jer nije bio u užem rukovodstvu stranke niti među prijateljima porodice Milošević.

Dačić je ispričao da je 6. oktobra 2000. dobar deo rukovodstva SPS-a napustio stranku.

„Funkcioneri su napuštali partiju. Preko Tanjuga davali saopštenja da se nikad nisu slagali sa Miloševićevom politikom“, rekao je Dačić i istakao da su u to vreme gradske prostorije SPS-a bile uništene i da se partija „obnavljala“ iz prostorija na Voždovcu.

- Advertisement -

Dačić je naglasio da porodicu Milošević nije dobro poznavao, ali da se trudio da im izađe u susret i da pomogne u odbrani Miloševića, „jer nije izdajnik“.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti