25.5 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

KOALICIJA SE RASPADA, SNS PRETI SPS: „Vaša tiranija i bahatost će se završiti“!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bukti sukob između SNS i SPS

„Opštinski odbor SNS Surdulica se s najvećim gnušanjem i prezirom ograđuje od zvaničnog saopštenja objavljenog na sajtu Opštine Surdulica u kome se javnost Surdulice obaveštava kako je 9. sednica SO Surdulica protekla u konstruktivnom i ugodnom tonu“, navodi se u saopštenju surduličkih naprednjaka, koji su tako nastavili rat sa rukovodstvom opštine koju vodi Socijalistička partija Srbije, a sa kojom su na nivou države u koaliciji od 2012. godine.

„Naime, sama sednica je počela nizom incidentnih situacija zbog pokušaja predsednika SO Surdulica da spreči odbornika SNS da sednicu i govore naših odbornika zabeleži kamerom mobilnog telefona, što inače činimo više od 12 godina i to poučeni lošim iskustvom, jer lokalna vlast ima običaj da govore i diskusije, kao i same događaje seče i montira kako njima odgovara.

Saopštenje sa 9. sednice SO Surdulica; FOTO: Printscreen
SNS i SPS u sukobu
- Advertisement -

Na sednici je većina od 18 odbornika izglasala anticivilizacijsku i antiustavnu odluku da oduzme pravo glasa odborniku koji nije želeo da ukloni svoj mobilni telefon. Naši odbornici su podneli više od 20 predloga dopuna dnevnog reda i amandmana od kojih su baš apsolutno svi bili u interesu građana ove opštine koja ubrzano propada i koja postaje ruina i ruševina iz koje svi beže glavom bez obzira.

Nijedan amandman niti predlog nije prihvaćen, među njima ni predlog za ulaganje u proces dovođenja investitora, izvesne i sigurne budućnosti mladih ljudi, rešavanja problema otpada, energetske efikasnosti, kontrole tokova novca u FK Radnik, rešavanje problema mesnih zajednica koje služe kao praonica novca, pomoći zdravstvenim radnicima, smanjivanje izdvajanja za sport nauštrb razvoja opštine i aktivne politike zapošljavanja.


Jedino što su prihvatili je bilo imenovanje ulica po nekoliko izuzetno zaslužnih građana, a i to uz veliku sramotu tek nekoliko odbornika vladajuće SPS koji su podigli ruku. Potpuno smo svesni činjenice da ova skupština koju na papiru vodi tzv. predsednik skupštine donosi samo i isključivo odluke u cilju ostvarivanja privatnih interesa pojedinaca i nekoliko porodica koje su postale bogate za 10 generacija, a kao rezultat svega je slika i prilika Surdulice koja ubrzano postaje poslednja rupa na mapi Srbije. Gospodo, sa vama u rušenju i uništavanju naše i budućnosti grada u kome živimo nikada nećemo učestvovati, a vaša bahatost i tiranija koju pokazujete će se završiti, to Vam obećavamo. I Vama i građanima Surdulice posebno“, navode u saopštenju surdulički naprednjaci.

- Advertisement -

Da podsetimo, naprednjacima je na održanim lokalnim izborima prošle godine većina izmakla jedino u Surdulici i Bujanovcu. Svi lokalni funkcioneri u Surdulici su izabrani iz redova socijalista koji u Skupštini opštine imaju većinu sa 18 osvojenih mandata, dok je SNS ima 17 odborničkih mesta.

Lider surduličkih socijalista, Novica Tončev, koji se često nalazi na meti naprednjaka iz ovog grada, trenutno obavlja funkciju ministra bez portfelja u drugoj vladi Ane Brnabić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti