KO ONDA ZNA DOKTORE? Kon nema pojma zašto je sednica otkazana

Obavezno pročitajte

Odložen je Krizni štab, to je istina. Zašto je odloženo, ja trenutno nemam odgovor – rekao je epidemiolog Predrag Kon, gostujući u Beogradskoj hronici. Ovo je nanovo potvrdilo spekulacije u javnosti da je Krizni štab oruđe u rukama režima Aleksandra Vučića.

Krizni štabKrizni štab

– Medicinski deo Kriznog štaba i dalje traži barem sedam dana mera poput onih koje su važile za vikend – izjavio je Kon.

Iako je dr Tiodorović najavio sednicu Kriznog štaba za utorak, na kojoj bi se, kako je rekao, uvele strožije epidemiološke mere, mediji su preneli vest da do nje, ipak, neće doći. Ubrzo potom, pojavila se još uvek nezvanična vest, da se sednica očekuje u četvrtak.

Jasno je da se medicinski deo Kriznog štaba kobajagi “za sve pita”, istina je da oni predlažu mere, ali Vlada odlučuje.

Ovih dana prisustvujemo poluotvorenom sukobu medicinskog i političkog dela Kriznog štaba. Dok prvi insistiraju na strožijim epidemiološkim merama i zaključavanju, drugi stavljaju ekonomiju iznad života ljudi.Aleksandar VučićAleksandar Vučić

– Jedan dan zaključavanja Srbiju košta oko 190 miliona evra – rekao je Aleksandar Vučić na subotnjoj konferenciji za novinare.

Treba konstatovati da su i medicinski stručnjaci u Kriznom štabu, takođe, odgovorni za trenutnu situaciju sa brojem zaraženih i preminulih od Kovida-19. Sada kada smo dospeli u “slepu ulicu”, Kon tvrdi da ćemo “pući kao zvečka” ako ne usvojimo njihove trenutne predloge.

Proteklih dana, u svetlu ovog sukoba, najviše se isticao Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, koji je poručivao da će se prestonica žestoko usprotiviti predlozima struke. Ako znamo da Vesić priča ono što Vučić javno ne sme, onda se može pretpostaviti u kojem pravcu će sve otići.

SourceRTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Od Kazablanke do Majdana – pakleni plan za Srbiju

Svedoci smo da je usled haotičnih globalnih dešavanja Srbija, a posebno Beograd, postao Meka za najjače obaveštenje službe sveta...

Još priča na sličnu temu