KO JE PANA KOGA SPOMINJE HALABRIN: Vučićev kum, sud izbegavao uz pomoć Lončara!

Obavezno pročitajte

Mara Halabrin, majka ubijenog Aleksandra (26), za koga se sumnja da je žrtva klana veljka Belivuka, istakla je da se njen sin družio sa izvesnim Petrom Panićem, zvanim Pana. Kako su mediji ranije izveštavali, Pana je kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je svojevremeno bio blizak „zemunskom klanu“, a dovođen je u vezu i s ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

„Moj sin je jedno vreme stanovao u Zemunu, pretpostavljam da je stan bio od Panića, iako mi je on naknadno rekao da ne zna mog sina“, rekla je ona i dodala da za to poseduje izvesne dokaze.


Istakla je i da je Pana dobio sliku kovčega njegno sina i tada ga ponovo upitala da li zna ko je u pitanju, nakon čega ju je on blokirao na društvenoj mreži.

Inače, Panić, koji je navodno Vučićev kum, široj srpskoj javnosti poznat je od ranije, što zbog sukoba za zakonom, što zbog poznanstva s ljudima iz vrha države. Tako su se neretko na društvenim mrežama pojavljivale njegove fotografije sa javnim ličnostima, u prvoj liniji sa političarima.

Panić, u javnosti poznatiji kao Pana, iza sebe ima podužu biografiju. Protiv njega je svojevremeno bilo podneto 13 krivičnih prijava i sudilo mu se za različita krivična dela, uključujući prebijanje, iznude, nedozvoljeno držanje oružja.

U medijima je Pana označen kao osoba koja je ranije bila bliska vođi „zemunskog klana“ Dušanu Spasojeviću Šiptaru. Panić je u više navrata na svojim profilima na društvenim mrežama objavljivao fotografije sa predsednikom Vučićem, ali i drugim funkcionerima Srpske napredne stranke (SNS).


Portal KRIK ranije je objavio i Panićevu fotografiju sa zamenikom gradonačelnika Beograda, Goranom Vesićem.

Lončar izdavao opravdanja Pani

Kako je taj portal ranije pisao, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao mlad doktor, izdavao je svojevremeno Pani lekarske nalaze koji su mu pomogli da odlaže suđenja. Izveštaji koje je Lončar napisao, po svemu sudeći, nisu prikazivali stvarno Panićevo zdravstveno stanje.

Kako je taj portal pisao, reč je o predmetima u kojima se Paniću sudilo za prebijanje. Lončar je navodno sastavljao medicinske izveštaje kojima je Panić opravdavao svoje izostanke sa suđenja.

„Medicinski izveštaji o Paniću koje je od 2000. do 2003. godine potpisao doktor Lončar, tada lekar Urgentnog centra u Beogradu, sumnjive su sadržine. Različiti podaci ukazuju na to da izveštaji nisu prikazivali stvarno zdravstveno stanje pacijenta. Lončar je u izveštajima pisao da je Panić bio toliko lošeg zdravlja da nije mogao da izlazi iz kuće“, pisao je KRIK.

U jednom predmetu došlo je do zastare gonjenja, u drugom je Panić oslobođen.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu