Ko je ovlastio Vučića da preda energetiku na Kosovu Albancima?

Obavezno pročitajte

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević pozvao je „predsednika Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić, vladu Srbije i svih 243 poslanika koji u Narodnoj skupštini podržavaju vladajuću većinu“, da, kako je rekao „stanu pred narod i objasne šta se tačno dešava na severu Kosova, kome su predali energetski sistem Srbije i ko im je dao ovlašćenje za tako nešto?“

Đorđević je objasnio da „od danas prištinska kompanija KOSTT preuzima snabdevanje severa Kosova i Metohije električnom energijom, te da prestaje snabdevanje srpskih potrošača na Kosovu od strane preduzeća iz centralne Srbije. To je potvrdio sam KOSTT, o tome su pisali i srpski portal KosSev i prištinski mediji, a do prošle nedelje, dok nismo pokrenuli aferu u javnosti, o tome su pisali i beogradski mediji – Večernje novosti su direktno potvrdile prelazak snabdevanja pod okrilje albanskog sistema“.

Lider Oslobođenja je izneo saznanja da su „radnici Elektromreža Srbije preko vikenda praznili trafo stanicu Valač, odakle su iznosili opremu i materijal“, te da su se na taj način „očigledno pripremali da je predaju novom vlasniku“.

- Advertisement -

Đorđević konstatuje da niko od zvaničnika iz Beograda nije opovrgao ove navode:
„Vučić se sakrio u rupu, nadležna ministarka Zorana Mihajlović se pravi luda, Ana Brnabić se ponaša kao da ne vodi vladu ove zemlje, a poslanici u skupštini glume Zadrugu. Svi zajedno poturaju mučenog i komičnog Petra Petkovića da se batrga i kao papagaj ponavlja da će biti struje i posle 14. decembra“.

„Kao što smo već više puta rekli“, podvukao je Đorđević, „znamo da će struje biti. Ne znamo ko će je distribuirati, ko će je naplaćivati i najvažnije – ko će Srbima na severu Kosova seći struju. Energetika će postati još jedno sredstvo pritiska na Srbe na Kosovu, kao što su već sada carine, policija i pravosuđe. A sve to je Prištini predao Vučić“.

Predsednik pokreta Oslobođenje je objasnio da se ovim činom srpski potrošači na severu Kosova „praktično integrišu u energetski sistem Velike Albanije – budući da je prištinska energetika objedinjena sa mrežom Albanije“.

„Vučić tako direktno radi na uspostavljanju infrastrukture Velike Albanije“, rekao je Mlađan Đorđević.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Putin: Zapad potcenio ruske banke

Zapad je prilikom uvođenja sankcija potcenio ruske banke, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. On se osvrnuo na izjavu direktora...

Još priča na sličnu temu