DANSKI EKSPERT: Ko će pobediti u svetskoj „trci vakcina“

Obavezno pročitajte

Na međunarodnu „trku vakcina“ protiv virusa korona treba gledati kao na pokušaj da se reši jedan od problema čovečanstva, rekao je u intervjuu Sputnjiku direktor za inovacije danske Saho banke Stin Jakobsen.

„Trka vakcina je interesantna po tome što se čini da su mnoge države i kompanije, izgleda, pronašle pravi put za njihovo pravljenje. Ne vidim tu negativne komponente. Više gledam to kao na fokusiranje  pokušaja da se reši jedan od značajnih problema čovečanstva. U njoj je jedan pobednik – to je svako od nas“, smatra sagovornik agencije.

Jakobsen smatra da Rusija, u ovoj situaciji, „treba da radi to što radi“.

- Advertisement -

„Po mom mišljenju, to nije trka, jer nećeš zaraditi mnogo novca – niko neće naplaćivati velike račune za vakcine. To je brend, prestiž – da, to su političke stvari, ali ja ponavljam: pobednik je nauka: naučnici u Rusiji, drugim državama, gde god da se nalaze. Oni međusobno sarađuju, bez obzira na političku atmosferu“, naglasio je on.

„Samo nas meseci dele od rezultata razvoja vakcina. U ovo vreme naredne godine mi ćemo se baviti drugim problemima, a virus korona će se nalaziti pod kontrolom zahvaljujući nauci i neverovatnim dostignućima u oblasti zdravstva“, zaključio je on.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu