4.4 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

DANSKI EKSPERT: Ko će pobediti u svetskoj „trci vakcina“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Na međunarodnu „trku vakcina“ protiv virusa korona treba gledati kao na pokušaj da se reši jedan od problema čovečanstva, rekao je u intervjuu Sputnjiku direktor za inovacije danske Saho banke Stin Jakobsen.

„Trka vakcina je interesantna po tome što se čini da su mnoge države i kompanije, izgleda, pronašle pravi put za njihovo pravljenje. Ne vidim tu negativne komponente. Više gledam to kao na fokusiranje  pokušaja da se reši jedan od značajnih problema čovečanstva. U njoj je jedan pobednik – to je svako od nas“, smatra sagovornik agencije.

Jakobsen smatra da Rusija, u ovoj situaciji, „treba da radi to što radi“.

- Advertisement -

„Po mom mišljenju, to nije trka, jer nećeš zaraditi mnogo novca – niko neće naplaćivati velike račune za vakcine. To je brend, prestiž – da, to su političke stvari, ali ja ponavljam: pobednik je nauka: naučnici u Rusiji, drugim državama, gde god da se nalaze. Oni međusobno sarađuju, bez obzira na političku atmosferu“, naglasio je on.

„Samo nas meseci dele od rezultata razvoja vakcina. U ovo vreme naredne godine mi ćemo se baviti drugim problemima, a virus korona će se nalaziti pod kontrolom zahvaljujući nauci i neverovatnim dostignućima u oblasti zdravstva“, zaključio je on.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti