13.5 C
Belgrade
sreda, 5 oktobra, 2022

KLJUČNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Parada srama, pa karantin i zatvaranje?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Krizni štab u ponedeljak odlučuje

U Crnoj Gori trenutno boravi 75.000 turista iz Srbije, a zbog trenutne epidemiološke situacije u kojoj u toj zemlji sa 628.000 stanovnika svaki dan oboli oko 200 osoba od korona virusa.

Na sednici Kriznog štaba koja će se održati u ponedeljak, raspravljaće se o eventualnom uvođenju karantina za povratnike iz inostranstva, pre svega iz Crne Gore, gde je poslednjih dana gotovo svaka treća testirana osoba bila pozitivna na virus kovid-19, prenose beogradski mediji.

- Advertisement -

U Crnoj Gori trenutno boravi 75.000 turista iz Srbije, a zbog trenutne epidemiološke situacije u kojoj u toj zemlji sa 628.000 stanovnika svaki dan oboli oko 200 osoba od korona virusa, moguće je uvođenje karantina, piše Kurir.

krizn,

„Niko do ovog momenta nije predložio karantin za naše građane koji se vraćaju iz Crne Gore i drugih zemalja u kojima su na letovanju. Kakav stav o karantinu će biti u ponedeljak na sednici kriznog štaba zavisiće od trenutne epidemiološke situacije i u tim zemljama i kod nas“, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Slično prenosi i Srpski telegraf, koji piše, pozivajući se na izvor iz Vlade Srbije, da ukoliko i bud uveden karantin on neće trajati 15 dana, već pet ili sedam.

- Advertisement -

List Informer prenosi mišljenje kriznog štaba da u ovom momentu ne treba ići u Crnu Goru, kao i da epidemiološka situacija u Srbiji može da se pogorša dolaskom povratnika sa mora.

Mnogi analitičari spekulišu da će se posle Parade ponosa ponovo desiti veliki karantin i zatvaranje nacije.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti