(FOTO)KLADE SE NA BAJDENA: Albanci pogazili sporazum postignut u Vašingtonu!

Obavezno pročitajte

Albanci podneli zahtev da kosovo pristupi u savet Evrope

Ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj saopštio je da je danas na virtualnom sastanku Komiteta ministara podnet zahtev za članstvo Kosova u Savet Evrope.

Danas smo na virtualnom sastanku 130 ministara Komiteta ministara, između ostalog, jasno podneli zahtev za članstvo Republike Kosovo u Savet Evrope – objavio je na Fejsbuk nalogu Cakaj.

Sot, në mbledhjen virtuale të Ministerialit të 130-të të Komitetit të Ministrave, mes tjerash, parashtruam qartë e prerë…

Posted by Gent Cakaj on Wednesday, November 4, 2020
- Advertisement -

Istakao je da podržavanje članstva Kosova u Savet Evrope „nije samo istorijski pravedno i politički razumno, već i doprinos jačanju demokratije, vladavini prava i osnovnih prava u Evropi“.

alban

Važno je podsetiti da se Kosovo obavezalo Vašingtonskim sporazumom da godinu dana neće tražiti prijem u međunarodne organizacije, ali je očigledno da je Tirana preuzela na sebe da „zaobiđe“ dogovor iz Vašingtona i gura Kosovo u međunarodne organizacije, u ovom slučaju, u Savet Evrope.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Srbija je jedna od retkih koja sme da kaže istinu, male zemlje srećne što je neko smeo da to da izgovori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon govora pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, da je Srbija jedna od...

Još priča na sličnu temu