19 C
Belgrade
subota, 24 septembra, 2022

KISIĆEVA: Vakcinisala bih se!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kisićeva o vakcinaciji

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević još jednom je ponovila da ne smatra kazne nužnim kako bi građani poštovali novopropisane mere.

“To je definisano Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. To je krajna instanca, ali ne treba da razmišljamo na taj način, zar nije najveća kazna da se neko razboli“, rekla je Tepavčević.

kisić,

- Advertisement -

Ona je za TV Prva rekla da su i novčane kazne definisane, ali da ne treba na tome bude akcenat u ovom trenutku.

“Niko ne može da me ubedi da potencijalna sankcija ili novčana kazna može pojedinca više da podstakne”, dodala je Kisić Tepavčević.

Ona je još jednom pohvalila đake i nastavnike.

- Advertisement -

“Imamo sporadične slučajeve i samo jedan slučaj transmisije u školi. Pogledajmo šta se dešava u svetu, gde su neke države bile primorane da ubrzo zatvore škole”, istakla je Kisić Tepavčević.

Ona se osvrnula na najave drugih zemalja o pooštravanju mera i ukazala da se Izrael nalazi na prvom mestu u Evropi po stepenu učestalosti oboljevanja.

“Kao i kod njih, nama sledi period proslava. Moramo da budemo pametni i ne smemo da popustimo pred te praznike. Ono što je lepa vest je kada gledamo učestalost gripa na južnoj hemisferi. Sezona gripa je bila praktično najbliža u ovoj hemisferi”, kaže Kisić Tepavčević.

Ona ističe da će se vakcinisati protiv gripa, kao i protiv kovida kada nabavimo vakcinu.

“Kao i svake godine, da. Željno čekam vakcinu za kovid i da, vakcinisala bih se”, rekla je Kisić Tepavčević.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti