KISIĆEVA: Medicinski fakultet nije uveo Kovid propusnice! TO JE SAMO POTVRDA BEZ KOJE NE MOŽETE DA UĐETE!

Obavezno pročitajte

Darija Kisić Tepavčević ponovo napada “lažne vesti”… Medicinski fakultet nije uveo kovid sertifikate, kaže kontraverzna ministarka.

Ministarka je “objasnila” da je izvođenje praktične nastave na Medicinskom fakultetu specifično, jer se ta vrsta nastave ne izvodi u Dekanatu ili nekoj zgradi koja je specijalno opredeljena za tu nastavu.

“Ona se izvodi u bolnicama i klinikama gde se nalaze pacijenti. Samim tim, studenti medicine su u odnosu na svoje vršnjake i studente drugih fakulteta u povećanom riziku da dođu u kontakt sa prouzrokovačima mnogih bolesti, a isto tako su u većem riziku i da prenesu infekciju drugima. Zato za studente medicine postoje pravila i nevezano od kovida 19”, naglasila je ministarka.

- Advertisement -

Objasnila je da Medicinski fakultet nije uveo kovid sertifikate, već je uveo da pre ulaska na mesto gde se vrši praktična nastava treba dostaviti potvrdu koja sa visokom verovatnoćom pokazuje da student u tom momentu nije nosilac infekcije ili potvrda da je preležao kovid 19.

“Jako je bitno naglasiti da ukoliko neki student ima kontraindikacije u vezi sa primanjem vakcine, privremeno ili trajno, u tom slučaju troškove testiranja snosi država”, navodi Darija Kisić Tepavčević.

Velika većina studenata medicine je već vakcinisana, navodi ministarka, koja očekuje da će to uraditi i ostali u narednom periodu.

Što se tiče socijalnih ustanova i domova za stare, ona je navela da je u ovom momentu kod 302 osobe potvrđeno prisustvo virusa. “Radi se o najstarijim sugrađanima, sa hroničnim bolestima, ali koji su uglavnom vakcinisani i upravo zbog toga imaju blage forme bolesti”, istakla je Darija Kisić Tepavčević.

SourceRTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu