4.8 C
Belgrade
subota, 27 novembra, 2021

KISIĆEVA: Krizni štab nije odgovoran za vaše zdravlje, sami ste odgovorni, kontrolisaćemo vas!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministarka Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da Krizni štab nije odgovoran za zdravlje građana, već je svaki građanin odgovoran za sebe, pošto je država omogućila zaštitu protiv korone.

„Suština je da nakon dve godine borbe sa virusom sve zavisi od nas. Krizni štab nije odgovoran za vaše zdravlje, jer je država ponudila zdravstvenu negu svima kojima je potrebna. Sami smo odogovorni“, rekla je ministarka za rad i socijalna pitanja na konferenciji za novinare nakon završetka sednice Kriznog štaba.

Takođe je kazala da će u narednom periodu biti povećane kontrole u gradskom prevozu, jer tu većina ljudi ne nosi maske. Na sednici Kriznog štaba odlučeno je da kovid propusnice u ugostiteljskim objektima važe od 20 sati i ta mera stupiće na snagu od ponedeljka, a odnosiće se i na kockarnice.

- Advertisement -

Kisić Tepavčević je rekla da je ranije bilo odlučeno da kovid propusnice budu neophodne od 22 sata, na onim mestima gde je velika verovatnoća prenošenja virusa i gde se okupljaju mlađe osobe i da je „iako ograničena, imala značajne efekte na povećanje učestalosti vakcinacije prvom dozom“, zbog čega je odlučeno da važi od 20 časova.

Prema njenim rečima, 56 odsto punoletnih stanovnika Srbije je vakcinisano protiv korona virusa, dok je u uzrastu od 18 do 30 godina „tek svaki četvrti građanin vakcinisan“. „Svaka mera koja ima za cilj povećanje učestalosti vakcinacije je mera koja nas vodi bliže cilju“, rekla je Kisić Tepavčević.

Kada je reč o lekarima koji savetuju i prepisuju Ivermektin, ona je ponovila da taj lek nije za ljudsku upotrebu i da će Ministarstvo zdravlja „sve uraditi da ti lekari izgube licencu“.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti