19.6 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

KISIĆEVA: E ne možete da dobijete plaćeno bolovanje, ako se niste vakcinisali! KAŽNE ZA NEPOSLUŠNE NISU DISKRIMINACIJA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Darija Kisić u novom ekcesu objašnjava da ne može da bude diskriminacije “ono što je po zakonu” iako su nacisti sve Jevreje držali u logoru u skladu sa zakonima, a američki rasisti diskriminisali crnce u skladu sa zakonskim propisima. 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević očekuje da će većina poslodavac postupiti po preporuci o isplati naknade 100 odsto zarade samo zaposlenima koji su na bolovanju zbog potvrđene zaraze korona virusom, a koji su vakcinisani, i poručila da to nije diskriminatorna odluka.

„To je preporuka i na osnovu preporuke i prvi put i sada verujem i ovaj drugi put će da se izmene kolektivni ugovori koji idu isključivo u pravcu održavanja bezbednih radnih sredina i bezbednog radnog kolektiva, uz podršku svima onima koji se odgovorno ponašaju i prema svom zdravlju i prema zdravlju svog naroda, a do sada su se vakcinisali bar jednom dozom“, rekla je ministarka.

- Advertisement -

Navela je da bi ostali zaposleni koji se nisu vakcinisali, a zaraze se korona virusom, primali 65 odsto zarade tokom bolovanja.

„To ne može da bude diskriminatorno kada svi imaju ono što je pokriveno zakonom, 65 odsto, uz dodatnu stimulaciju onima koji su odgovorni i savesni“, rekla je Kisić Tepavčević objašnjava ministarka iako su svi Jevreji bili u nacističkim logorima po zakonu.

Kaže da će u slučaju da se desi da zaposleni koji su se vakcinisali, a koji zbog “neodgovornog ponašanja” drugih dođu u kontakt sa virusom i zaraze se biti maksimalno podržani zato što su pokazali da su odgovorni i savesni.

- Advertisement -

Ministarka je rekla da su u našoj zemlji vakcine dostupne i da građani mogu da se vakcinišu kada god žele, za šta je potrebno da izdvoje dva puta po pet minuta za primanje prve i druge doze vakcine.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti