KISIĆEVA DIVLJA: Zapošljavaćemo Cigane po rasnoj osnovi, a Srbe po stranačkoj osnovi!

Obavezno pročitajte

Darija Kisić najavljuje akcioni plan

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je cilj predloženih izmena Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti dalje unapređenje politike zapošljavanja.

Predstavljajući predložene izmene narodnim poslanicima, Kisić Tepavčević je navela da se njima precizira da su Strategija zapošljavanja i prateći Akcioni plan osnovni dokumenti javnih politika u oblasti aktivne politike zapošljavanja.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije u februaru i martu ove godine, na predlog Ministarstva, usvojila novu Strategiju zapošljavanja u Republici Srbiji za period od 2021. do 2026. godine, čiji je opšti cilj uspostavljanje stabilnog i održivog rasta zaposlenosti, i Akcioni plan za period od 2021. do 2023. godine.

Ministarka je dodala da su radi unapređenja položaja nezaposlenih lica na tržištu rada u Strategiji predviđene mere aktivne politike zapošljavanja za unapređenje položaja žena, mladih, osoba sa invaliditetom, korisnika novčane socijalne pomoći, ali da će biti i zapošljavanja po rasnoj osnovi Roma i Romkinja i drugih “ranjivih kategorija” nezaposlenih.

U cilju sprovođenja Strategije izrađen je Akcioni plan, kojim su utvđene mere aktivne politike zapošljavanja koje će se sprovoditi u naredne tri godine – dodatne obuke, subvencionisano zapošljavanje, javni radovi, mere za osobe sa invaliditetom.

Planirano je da mere aktivne politike zapošljavanja u 2021 obuhvate više od 18.000 osoba, a 2022 godine više od 20.000, a 2023. godine oko 21.000 osoba.

Radi realizacije mera aktivne politike zapošljavanja, Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive i konkurse 2. aprila 2021. godine.

SourceTanjug

1 COMMENT

  1. Čim vas, antisrbe, skinemo sa vlasti, posle robije i konfiskacije, sleduje vam deportacija tamo odakle ste poreklom.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Da li je istekao rok trajanja Čede „podmornice“

Stara je istina da u svetu moderne špijunaže satrapi kao najpotrošniji deo te priče jako brzo gube upotrebnu vrednost....

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: