12.6 C
Belgrade
petak, 22 oktobra, 2021

KISIĆ: Vakcinacija trećom dozom počinje u utorak!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministarstvo zdravlja na čelu sa Zlatiborom Lončarom donelo je rešenje kojim se nalaže da se ispita procena upotrebe treće doze vakcine protiv koronavirusa.

Kako je navedeno na sajtu Nova.rs ovom odlukom biće ispitane praktično sve vakcine koje se daju u Srbiji.

Rešenje je objavljeno zvanično u Službenom glasniku, a u njemu se navodi da će se sprovesti Zaključak Posebne radne grupe kojim će biti ispitana procena uvođenja treće doze, odnosno tzv. buster doze u borbi protiv korona virusa.

- Advertisement -

Procena će biti urađena u skladu s preporukama Stručnog komiteta za imunizaciju – Nacionalnog tela za imunizaciju (NITAG).

Vakcinacija u Beogradu Foto: Beoinfo

Vakcinacija u Beogradu Foto: Beoinfo

U odluci se dalje navodi da će Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ da izradi, odnosno dopuni uputstvo za vakcinaciju praktično svih proizvođača vakcina kojima se imunizuju građani Srbije. Među njima su Fajzer Biontek, AstraZeneka, kao i ruska i kineska vakcina.

- Advertisement -

Rešenje je potpisao ministar Zlatibor Lončar, a na snagu je stupilo 12. avgusta zvaničnim objavljivanjem u Službenom glasniku.

Članica Kriznog štaba i ministarka Darija Kisić Tepavčević rekla je u Dnevniku RTS-a da vakcinacija trećom dozom u Srbiji počinje u utorak.

Kako je Kisić objasnila za RTS, u prve grupe za vakcinaciju spadaju oni koji imaju smanjeni imuni odgovor.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti